Hlavní obsah

Čecha hlídá v oxfordské nemocnici ochranka

PRAHA

Nejen pod bedlivým dohledem lékařů je po operaci lebky brankář Chelsea Petr Čech. Oxfordská nemocnice Radcliffe Infirmary se pro nezvané stala doslova nedobytným místem. A bodyguardi dovnitř nepustí nikoho jiného, než Čechovy nejbližší a předem ohlášené lidi z klubu. "Chelsea žádá média, aby respektovala soukromí Petra i jeho ženy," píše se na klubovém webu.

Foto: www.petr-cech.cz

Brankář londýnské Chelsea Petr Čech

Článek

A podle toho je vše zařízeno. Ochranka hlídá nejen  všechny vchody do nemocnice, ale údajně i hotel, kde se ubytovala Martina Čechová. "Že by se k Petrovi na pokoj dostal nějaký novinář, je naprosto vyloučeno. Ani do nemocnice jako takové," potvrdil Právu dobře informovaný zdroj z Čechova okolí.

Zdravotní stav čtyřiadvacetiletého českého reprezentanta se lepší. Žádné komplikace po operaci, při níž mu podle listu Sun lékaři implantovali do hlavy dvě kovové destičky, nenastaly. Údajně je už schopen vstát z postele a trenér Chelsea José Mourinho měl včera kvůli pozitivním zprávám z nemocnice hned lepší náladu.

"Když jsem Petra viděl v pondělí, bylo to trochu šokující. Ale dnes je to daleko lepší, dělá pokroky," prohlásil trenér na podvečerní tiskové konferenci. "Narozdíl od pondělka už mluvil hodně dobře. Petr ví, kdo je, co dělá, a to je nejdůležitější. Dokonce chce televizi, aby se mohl dívat na náš zápas s Barcelonou," řekl Mourinho.

Čech je schopen déle komunikovat s manželkou, která na jeho pokoji tráví od sobotní noci celé hodiny. "Martině se díky zlepšení Petrova zdravotního stavu hodně ulevilo, v posledních dnech toho na ní bylo dost. Je o něco veselejší," prozradil náš zdroj přímo z Anglie.

Rodiče Petra Čecha se chystají vyrazit za synem do Anglie, až bude převezen z Oxfordu do Londýna, kde bydlí. Na dálku z Plzně sledovali jeho zranění i vývoj jeho zdravotního stavu po operaci. "Chystáme se do Londýna. Pojedeme určitě," řekla včera v rozhovoru pro TV Nova brankářova matka Libuše.

Maminka: Fotbal miluje, neodstoupí od toho

O synově stavu s manželem Václavem mají informace ze sdělovacích prostředků a hlavně od snachy. "Zavolá, napíše zprávu, člověk se s tím musí nějak smířit," podotkla Čechová.

Z toho, co viděla na obrazovce, usoudila, že Hunt z Readingu jejich syna v bráně Chelsea možná chtěl vyřadit z boje nárazem do nedávno operovaných ramen, nemínila, že by mu chtěl zranit hlavu. "Ale úmysl v tom byl," podotkla. Nepočítá, že by syna zranění odradilo od pokračovaní v kariéře. "Fotbal miluje, neodstoupí od toho," dodala.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.