Hlavní obsah

Liberecký útočník Pospěch už patří norskému Grenlandu

GRENLAND

Fotbalový útočník Zbyněk Pospěch se stane nejdražší posilou v historii norského klubu Odd Grenland. Na severu Evropy ve čtvrtek podepsal čtyřletou smlouvu. O přestupu informoval hráčův agent Ondrej Chovanec, který fotbalistu doprovází.

Foto: čtk

Zbyněk Pospěch v dresu Liberce

Článek

Pospěch v telefonickém rozhovoru s ČTK přiznal, že když se poprvé dozvěděl o zájmu Norů, příliš tomu nevěnoval pozornost. "Bylo to během herního soustředění s Libercem na Kypru, kde jsem na to neměl moc myšlenek. Postupem času jsem ale o tom začal přemýšlet a dnes přímo na místě poznal, že to byl vlastně dobrý nápad," řekl nadšený Pospěch po prvních chvílích v novém angažmá, o kterém původně vůbec neuvažoval.

Všechno se podle něj seběhlo rychle: koncem minulého týdne se vrátil z Kypru, ve středu vyrazil do Norska a ve čtvrtek už byl nejdražší posilou v historii provinčního klubu, který si od českého fotbalisty slibuje zvýšení produktivity. Ještě předtím ale strávil dvě hodiny na prohlídce u klubového lékaře.

Nová zkušenost

Pro Pospěcha bude zahraniční angažmá novou zkušeností. V Liberci sice získal loni mistrovský titul, jenže po příchodu Jana Nezmara by nejspíš nedostával na jaře v liberecké sestavě tolik prostoru. "Rád bych jednou skončil v některé anglické nebo skotské soutěži a Norsko by jako mezistupeň mělo být ideální," uvedl čtyřiadvacetiletý fotbalista.

Teď ho ale čekají hektické dny: v pátek se vrátí do vlasti, příští týden už podruhé v krátké době zamíří na Kypr, kde bude pobývat Grenland na soustředění. Na severu Evropy totiž startuje liga až koncem měsíce, ale to už by chtěl Pospěch být v Norsku i se svou přítelkyní.

Pospěch odehrál v české první lize 94 zápasů a vstřelil 17 branek. Jeho novým zaměstnavatelem je klub, který v posledním ročníku ligy, hrané od jara do podzimu, jen těsně unikl sestupu. Útočník se může těšit na nový dvanáctitisícový stadion, který je před dokončením.

Reklama

Související témata: