Hlavní obsah

Mönchengladbach přeřadil Heinze do rezervy

MÖNCHENGLADBACH

Fotbalový reprezentant Marek Heinz má v německém angažmá znovu problémy. Trenér Borussie Mönchengladbachu Dick Advocaat českého fotbalistu přeřadil ve čtvrtek dopoledne do amatérské rezervy. Informaci ČTK potvrdil hráčův manažer Pavel Paska, kterého o tom informoval klubový manažer Christian Hochstätter.

Foto: archiv

Marek Heinz

Článek

Paska potvrdil, že Heinzův případ je skutečně vážný. Ostatně jeho současné problémy s angažmá v německých klubech nejsou první. "Byl přeřazen do rezervy, další záležitosti kolem celého případu jsou v jednání," řekl Paska, jehož společnost ISM má s olomouckým rodákem smlouvu do letošního léta. "Po zjištění dalších informací teprve vyhodnotíme náš další postup," prohlásil Paska.

Jsou Heinzovy dny v Německu sečteny?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Heinz v rozhovoru pro ČTK prohlásil, že ho vyřazení z týmu šokovalo. "Nic takového jsem nečekal. Nebyly žádné náznaky, vůbec nevím, proč to udělali," řekl. Když dnes ráno přišel na trénink, Advocaat mu sdělil, že má jít za manažerem Hochstätterem. "A ten mi oznámil, že v áčku končím," uvedl fotbalista.

Nejvíc rozčarovaný byl Heinz z toho, že mu o přeřazení do rezervy neřekl sám Advocaat. "Nechci ztrácet nejlepší léta tam, kde mě nechtějí. V Gladbachu mě nic nedrží, v létě chci bezpodmínečně odejít a změnit vzduch," řekl Heinz.

Problémy nemá Heinz poprvé

Paska už dříve musel žehlit podobné potíže svého klienta během angažmá v Hamburku a Bielefeldu. V Hamburku se Heinz rozkmotřil s trenérem Jarou a brzy začal pošilhávat po odchodu do jiného klubu. Toho se dočkal na hostování v Bielefeldu, jenže ani tam se mu zrovna nedařilo, a tak vzal zavděk žádostí Baníku Ostrava, který v loňské sezóně dovedl výbornými výkony až k mistrovskému titulu.

Ani na Bazalech se ale konfliktním situacím nevyhnul. V médiích se spekulovalo o jeho roztržkách s Radoslavem Látalem, nejzkušenějším hráčem ostravského kádru.

Překvapení byli i spoluhráči

Bližší podrobnosti kolem nečekaného vyhazovu klub zatím neuvedl. Podle informací německých médií byl překvapen náhlým odchodem nejen fotbalista, ale také jeho spoluhráči, když jim Advocaat dnes ráno rozhodnutí oznámil.

V zákulisí se ale spekuluje, že nizozemský kouč tímto způsobem neřešil pouze tradiční Heinzovu náladovost, ale také dlouhodobý špatný profesionální přístup k plnění povinností a negativní chování, kterým údajně působil na spoluhráče.

Negativní chování?

"To je absolutní nesmysl, opravdu nemám tušení, proč to udělali," řekl hráč, jemuž prý v průběhu sezóny v klubu také několikrát vyčetli, že nedokáže v zápase potvrdit kvality z tréninku. Chybu prý navíc hledal většinou u jiných, jen ne u sebe.

Heinz doplatil na svůj útlum už i v národním týmu. Během nedávného utkání ve Slovinsku ho trenér Karel Brückner stáhl už o přestávce a po zápase naznačil, že Heinzův výkon pro něho byl největším zklamáním. "Nevím, jak se to v nároďáku projeví. V rezervě to nějak přetrpím, je tam výborný trenér, snad na tu křivdu nějak zapomenu," dodal Heinz.

Reklama

Související témata: