Hlavní obsah

Nedvěd nastoupil i v lize a dokonce skóroval

EVROPA

Zranění českého fotbalisty Pavla Nedvěda zřejmě není tak vážné, jak se soudilo. Český reprezentant, který se omluvil z kvalifikačního zápasu v Nizozemsku, po absolvování přípravného utkání nastoupil za Juventus i v základní sestavě v zápasu s Brescií. V 35. minutě utkání si naběhl na Del Pierův roh a ranou skóroval.

Článek

Druhý gól připravil samostatnou akcí po křídle, našel v šestnáctce Zebinu a Trezeguet ze dvou metrů akci dovršil. Podle známkování agentury ANSA byl Nedvěd nejlepším mužem na hřišti.

Proti AS Řím si odbyl premiéru v dresu Fiorentiny Tomáš Ujfaluši. Jeho tým ale prohrál 0:1. V sestavě Udine proti Reggině se neobjevil Marek Jankulovski. Brankář londýnské Chelsea Petr Čech měl při remíze 0:0 na půdě Aston Villy víc práce než jindy. Vyznamenal se především proti trestnému kopu, který záložníkovi Hitzlspergerovi likvidoval efektním skokem.

Stoper Václav Drobný se v týmu domácích znovu nedostal ani na lavičku náhradníků. Z vítězství Portsmouthu nad Crystal Palace 3:1 se mohl radovat Patrik Berger, který nastoupil v základní sestavě. Místo Milana Baroše se v liverpoolském útoku objevil Španěl Luis García, který se střelecky prosadil. Baroš přišel na hřiště až v 68. minutě místo Australana Kewella.

Skórovali Heinz i Koller

Marek Heinz nastoupil v dresu Mönchengladbachu proti německému mistru Werder Brémy a tažení svého týmu odstartoval v 11. minutě, když hlavičkou zavěsil pod břevno. Jiří Štajner hrajicí za Hannover vstřelil hned v úvodu - v 2. a 8. minutě - dva góly Freiburgu, ale na tři body to nestačilo. (2:2).

Mezi střelce Dortmundu proti Bohumi se zapsal Jan Koller, když tři minuty po přestávce pohodově vyrovnal po přihrávce Demela. Na druhý gól Borussie přihrával Tomáš Rosický, který zápas nedohrál kvůli natrženému břišnímu svalu. Ke gólu Bochumských přispěl Vratislav Lokvenc, když našel Madsena a jeho vyraženou střelu dopravil Demel do vlastní sítě.

Jarošík pomohl Moskvě

Jiří Jarošík z CSKA Moskva přispěl brankou v 18. min. zápasu k výhře 2:1 nad Spartakem Moskva.Ramenskoje utrpělo nečekanou prohru na půdě posledního Volgogradu. Český gólman Antonín Kinský lovil míč ze sítě už ve třetí minutě a poslední tým tabulky se díky tomu dočkal teprve druhé výhry od začátku ročníku. Po výhře na půdě Samary 1:0 jsou v čele ruské ligy Petrohradští s českou enklávou vedení koučem Vlastimilem Petrželou.

Obránce Auxerre René Bolf dostal v zápase francouzské ligy proti vítězné Bastii už zkraje zápasu žlutou kartu, ale na hřišti vydržel až do konce. Útočníci Rapidu Vídeň Tomáš Došek a Marek Kincl vyšli tentokrát střelecky naprázdno. Kincl alespoň hlavou přihrál Feldhoferovi, který zvýšil na konečných 2:1 proti Admiře. Zdeněk Grygera nastoupil v nizozemské lize za Ajax v Haagu v základní sestavě. V 80. min. uviděl žlutou kartu. Jeho celek si odvezl ze hřiště soupeře remízu 3:3.

Generálka na Pohár UEFA vyšla Austrii Vídeň. Ve Štýrském Hradci na stadionu GAK vyhrála 1:0. V dresu Austrie mohl pokořit své bývalé spoluhráče Libor Sionko, ale jeho hlavička skončila ve druhé půli na břevnu. Sionko ani Štěpán Vachoušek zápas nedohráli, oba byli ve druhém poločase střídáni.

Reklama

Související témata: