Hlavní obsah

Pennant z Arsenalu by měl jít na tři měsíce sedět

LONDÝN

Tři měsíce ve vězení by měl strávit anglický fotbalista Jermaine Pennant. Útočník Arsenalu, který momentálně obléká dres Birminghamu, byl odsouzen za řízení v opilosti a navíc přišel na tři roky o řidičský průkaz. Když Pennant prohřešek spáchal, byl už kvůli alkoholu za volantem v podmínce.

Článek

Pennant, jehož Arsenal koupil jako velký talent už v patnácti letech, narazil 23. ledna se svým mercedesem na severu Londýna do lampy veřejného osvětlení. Fotbalista po nehodě neprošel dechovou zkouškou a byl zatčen za řízení v opilosti.

Prohřešku se navíc dopustil v době, kdy směl řídit jen podmíněně. Loni totiž přišel o řidičský průkaz na 16 měsíců za jízdu v protisměru rovněž pod vlivem alkoholu.

Před soudem Pennant přiznal, že měl v těle dvaapůlkrát více alkoholu, než je povolený limit. Navíc mu přitížilo, že řídil v době, kdy za volant nesměl, a neměl pojištění. Fotbalista se proti trestu odvolá.

Jednomu z největších talentů historie nabídl pomocnou ruku šéf Asociace profesionálních fotbalistů Gordon Taylor. Podle něj bude Pennant potřebovat po propuštění z vězení veškerou péči, aby se mohl vrátit ke kariéře.

"Je na křižovatce. Doufejme, že dokáže najít sílu vrátit se na trávníky," řekl Taylor na Pennantovu adresu. Pennant se v roce 1999 stal ve věku necelých sedmnácti let nejmladším hráčem, který kdy v soutěžním utkání nastoupil za první tým Arsenalu.

Reklama

Související témata: