Hlavní obsah

Ševčenkovi pomáhá zpět na trávník psycholog

MILÁN

Útočník AC Milán Andrej Ševčenko musí absolvovat psychoterapii, která mu pomůže překonat trauma z hrozivě vypadajícího zranění obličeje. Ukrajinský fotbalista se sice po fyzické stránce zotavil z únorové zlomeniny lícní kosti, ale psychicky stále není natolik v pořádku, aby se mohl vrátit na hřiště.

Článek

Ševčenko 19. února v ligovém zápase s Cagliari utrpěl nepříjemné zranění, když si při srážce se soupeřem zlomil lícní kost a s viditelně znetvořeným obličejem musel opustit trávník. O dva dny později úspěšně absolvoval operaci, při níž mu byla kost napravena, ale ze šoku se ještě nevzpamatoval.

I když se podobné zranění obvykle léčí deset až dvanáct dní, nejlepší fotbalista Evropy loňského roku se od té doby na trávníku neobjevil. "Musím vymazat tu vzpomínku. Problém je psychického rázu. Ještě teď se při pohledu na fotky z toho střetu začnu okamžitě třást," popsal Ševčenko své potíže.

Milánští lékaři proto osmadvacetiletému kanonýrovi naordinovali terapii zvanou biofeedback. Při ní bude psycholog Ševčenkovi ukazovat obrázky z kritických okamžiků a pomocí elektrod sledovat přesné reakce jeho těla. Když zjistí, co fotbalista prožívá, může ho začít učit přijímat stresující informace jiným způsobem a překonat je.

Vedení milánského velkoklubu věří, že terapeut majiteli Zlatého míče pomůže a Ševčenko bude moci nastoupit 3. dubna k ligovému zápasu s Brescií. Pak by měl být rovněž k dispozici pro čtvrtfinálové zápasy Ligy mistrů proti Interu Milán.

Reklama

Související témata: