Hlavní obsah

Slovenský titul mají fotbalisté Žiliny s českým trenérem Vrbou

BRATISLAVA

Fotbalisté Žiliny s českým trenérem Pavlem Vrbou si už dvě kola před koncem zajistili čtvrtý mistrovský titul ve slovenské lize. V sobotním utkání porazili Banskou Bystricu 5:0 a o prvenství už nemohou přijít, neboť v čele mají jedenáctibodový náskok před Artmedií Bratislava. Z titulu se tak mohou radovat také čeští fotbalisté Pavel Devátý, Martin Švestka a Benjamin Vomáčka.

Článek

Žilina chtěla mít jistotu čtvrtého titulu od rozdělení Československa co nejdříve, a tak do zápasu s Bystricou vstoupila velmi aktivně. Již v deváté minutě vedla 3:0 po dvou trefách Šestáka a Ježově brance. Navíc ještě do poločasu své vedení zvýšila po zásazích Devátého a Štyvara. Druhá půle se pak jen dohrávala, domácí se mohli hrou už jen bavit a po třech letech opět slavit prvenství.

Artmedia již tušila, že si Žilina nenechá titul utéct, a v zápasu se Slovanem se to promítlo do výsledku. Bratislavské derby skončilo výhrou domácích 3:1, vítěznou branku Slovanu vstřelil v 72. minutě bývalý sparťan Michal Hanek.

Výsledky - 12. kolo:
Košice - Senec 0:0, Ružomberok - Nitra 1:0 (63. Rák z pen.), Slovan Bratislava - Artmedia Bratislava 3:1 (34. Ibragimov, 72. Hanek, 90.+1 Meszároš - 67. Guede), Žilina - Banská Bystrica 5:0 (2. a 9. Šesták, 8. Jež, 35. Devátý, 45. Štyvar).

Reklama

Související témata: