Hlavní obsah

Šmicer mohl Liverpoolu vystřelit body

LIVERPOOL

Fotbalisté Liverpoolu, za něž nastoupil od 51. minuty i Vladimír Šmicer, remizovali s Newcastlem 1:1, když český záložník byl v závěru blízko vedoucímu gólu, ale mířil mimo branku. Český reprezentant byl za remízu rád. "Newcastle hrál dobře a dostal nás po tlak, my jsme žádné velké šance neměli," řekl Právu Šmicer.

Foto: www.liverpoolfc.tv

Vladimír Šmicer v dresu Liverpoolu.

Článek

Stejný názor měl i kanonýr Newcastlu Alan Shearer. "Myslím, že za druhou půli jsme si vítězství zasloužili," tvrdil televizní stanici Sky Sports nejlepší střelec Premier League.

Utkání 15. kola soutěže mezi šestým a sedmým celkem tabulky přilákalo na stadión Newcastlu 52 tisíc diváků a již ve čtvrté minutě je mohl rozveselit Shearer, jenže přestřelil. Hosté si s nabídnutou šancí poradili lépe. Po srážce obránců Newcastlu Brambla s Woodgatem poslal Murphy, který nastoupil na místě Šmicra, Liverpool do vedení.

Převaha Newcastlu

Ve zbytku prvního poločasu si Newcastle vytvořil územní převahu, ale branku Kirklanda, jenž vytlačil ze sestavy polského gólmana Dudka, neohrozil. Po přestávce zahrozili několika nebezpečnými brejky i hosté, největší šanci měl Francouz SinamaPongolle. Ten pak přenechal místo na hřišti Šmicrovi, který v 75. minutě obral o míč Brambla, ale šajtlí z úhlu obstřelil gólmana i branku Newcastlu.

"Nebylo to žádná superšance, ale mohl jsem to trefit lépe. Byl jsem vepředu hodně osamocený, moc radosti jsem ze hry neměl. Byla to z naší strany trochu na náhodu," přiznal Šmicer, který nastoupil na netradičním postu hrotového útočníka. "Kdybychom měli zdravé útočníky, tak by tam samozřejmě hráli oni," připomněl zranění Owena, Baroše a Kewella.

Posledně jmenovaný by se měl do hry vrátit nejpozději za tři týdny, český útočník se podle slov svého českého spoluhráče připravuje s kondičním trenérem a mohl by být k dispozici po Novém roce.

Vyrovnání z penalty

Šmicrova šance však již přišla za vyrovnaného stavu. O čtvrt hodiny dříve totiž Dyer ideálně vysunul Robertse, jehož v pokutovém území fauloval brankář Kirkland. Rozhodčí Poll nařídil pokutový kop a Alan Shearer ranou pod břevno zaznamenal svůj 14. gól sezóny.

Obrana Liverpoolu prožila i několik dalších horkých chvil, při jednom ze závarů odvraceli krátce po sobě z brankové čáry Riise a Murphy.

Reklama

Související témata: