Hlavní obsah

Ujfaluši trest pro Fiorentinu nečekal, ale v klubu zůstane

ŘÍM/PRAHA

Tresty vynesené za korupci v italském fotbale se výrazně dotkly také dvou českých reprezentantů. Juventus Turín, zaměstnavatel Pavla Nedvěda, i Fiorentina, kde hraje Tomáš Ujfaluši, byly přeřazeny do druhé ligy. Stopera Ujfalušiho páteční verdikt překvapil, protože do poslední chvíle věřil, že jeho klub bude sestupu ušetřen.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Tomáš Ujfaluši při tréninku české fotbalové reprezentace.

Článek

"Je to šok,"  povzdychl si v rozhovoru pro ČTK fotbalista, který nehodlá dělat předčasné závěry před tím, než rozsudek projde odvolacím procesem. I kdyby se ale potvrdilo, že jeho tým bude nastupovat ve druhé lize, Florencii prý opustit nehodlá, přestože by se mohl odvolávat na smlouvu, která je postavena pouze pro nejvyšší soutěž.

"Máme silný tým, který má na to, aby se rychle vrátil zpět mezi elitu. Proto se zatím přikláním k tomu, že v klubu zůstanu," řekl odhodlaně. Fiorentina by měla vstoupit do sezony s odečtem 12 bodů.

Nedvěd se plaví na lodi

Ještě v horší pozici jsou fotbalisté Juventusu, který se asi do Serie A jen tak nevrátí. Nedvěd šílenství okolo procesu ujel na výletní lodi na Středozemní moře. Z dovolené se vrátí 19. července a o den později se má hlásit v Juventusu, který začne druhou ligu s minus 30 body.

Ještě před nástupem do klubu bude Nedvěd konzultovat svou situaci s manažery Zdeňkem Nehodou a Minem Raiolou, od nichž vyslechne radu, aby přestoupil. "Myslím si, že Pavel má na to, aby ještě dva roky hrál na špičkové úrovni," prohlásil Nehoda pro ČTK.

Potvrdil, že nabídek má jeho klient dostatek. "Konkrétní nabídky už předložily Monako, Tottenham a kluby ze Spojených arabských emirátů a z Kataru," prozradil agent českého fotbalisty, který se dosud nevyjádřil, zda bude pokračovat v reprezentační kariéře.

AC Milán, který má v kádru Marka Jankulovského, přišel "jen" o účast v Lize mistrů a 15 bodů do příští sezony, v níž však bude hrát dál nejvyšší soutěž.

Reklama

Související témata: