Hlavní obsah

V Anglii se rozplývají nad Čechovým zákrokem

LONDÝN

Český brankář Petr Čech si vysloužil veřejnou pochvalu od trenéra Josého Mourinha za svůj výkon v úterním utkání Chelsea v Portsmouthu. Reprezentační gólman sice nebyl v permanenci střel, ale v prvním poločase předvedl klíčový zákrok, jímž pomohl londýnskému klubu k výhře 2:0 a sobě ke čtrnácté nule z dvaceti ligových zápasů.

Článek

Čechův zářivý moment přišel ve 20. minutě, kdy vyškrábl nad břevno tvrdou ránu Nigela Quashieho v momentě, když už hráči Portsmouthu málem zvedali radostí ruce. "Byla to fantastická střela a už jsem myslel, že je to gól. Petr Čech ale předvedl neuvěřitelný zákrok," pochválil Mourinho reprezentačního brankáře na oficiálních internetových stránkách klubu.

Čechova zázračného zásahu si všimly všechny britské listy, které měly na stadionu zpravodaje. "Domácí nevedli do poločasu pouze díky úžasnému zákroku Petra Čecha, jenž nějakým způsobem strčil ruku do Quashieho rány z 30 yardů," píše The Sun, jenž Čechovi udělil po utkání známku 7, společně s Eidarem Gudjohnsenem nejvyšší v týmu.

Čech: Byl to spíše boj

Sám Čech při hodnocení posledního zápasu v kalendářním roce o zákroku pomlčel. "Bylo to jedno z nejtěžších utkání na půdě soupeře, ve speciální atmosféře a na malém měkkém hřišti, kde domácí dokonale využili svých fyzických dispozic. Byl to spíše boj než pohledný fotbal, proto je naše vítězství velice cenné," uvedl 22letý plzeňský rodák na své internetové stránce.

Mourinho se opřel do Arsenalu

Chelsea má po výhře náskok osmi bodů před druhým Arsenalem, jenž dnes dohrává kolo v Newcastlu. To se příliš nelíbí Mourinhovi, jenž si dovolil rýpnout i do "posvátného" programu Premier League, která uhání zběsilým tempem i přes vánoční svátky.

"Zdá se, že oni (Arsenal) mají vždycky dva nebo tři dny čas na odpočinek. Asi to má souvislost s televizními přenosy. Všichni moji hráči jsou ale hodně unavení, zvlášť John Terry," jmenoval portugalský kouč za všechny kapitána týmu.

Anglická liga po nedělním a úterním programu pokračuje na Nový rok, Chelsea čeká těžký duel s Liverpoolem. "Ano, můžete odehrát dva zápasy ve dvou nebo třech dnech, ale nemyslím si, že je to správné. Můžete vykouřit tři krabičky cigaret denně a být stále naživu, to ale neznamená, že je to dobré pro zdraví," citovala BBC Mourinha.

Reklama

Související témata: