Hlavní obsah

VIDEO: Lynčování sudích v Albánii. Žádná legrace, šlo o život

LACI/PRAHA

Lovnou zvěř si udělali z rozhodčích v Albánii. A nebyla to žádná komická záležitost, jak to občas bývá v pralesních ligách. Tohle se přihodilo v nejvyšší soutěži a šlo o život. Postiženým byl sudí z mezinárodní listiny FIFA Lorenc Jemini, jehož napadli činovníci klubu Laci, včetně těch nejvyšších.

Lynč rozhodčího v Albánii

Článek

Ataky směrem k rozhodčím bývají vděčným tématem, honičky jsou sledovanou záležitostí. S pořádnou troškou do mlýna, při níž ovšem končí veškerá legrace, teď přišli v Albánii, o jejímž fotbalovém zákulisí panují děsivé zvěsti.

Málo vídaná rvačka se přihodila po utkání Laci-Kastrioti (1:1). Útoky přesáhly veškeré meze, potrestáni byli tři domácí činovníci i jeden z hráčů, který rovněž pořiložil ruku k dílu. Ten si rok nezahraje. Klubu odečetli šest bodů a vůbec nehrozí, že by v dohledné době hrál na vlastní půdě a ještě dokonce před nějakými diváky.

Co víc? Sudí se naštvali a sáhli k bojkotu víkendových utkání. Vskutku se nehrálo. "Je to opatření, aby si veřejnost uvědomila, co se děje v albánském fotbale," napsali v prohlášení sudí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.