Hlavní obsah

Španělský sportovní tisk vykresluje příznivý obrázek Ujfalušiho

MADRID/PAŘÍŽ

Španělské sportovní listy As a Sport ve středu vykreslily příznivý obrázek českého fotbalového reprezentanta Tomáše Ujfalušiho, který v úterý podepsal tříletý kontrakt s Atlétikem Madrid. Ujfaluši bude v Madridu představen 10. července.

Článek

Atlético doufá, že angažováním Ujfalušiho a Nizozemce Heitingy vyřeší problémy v obraně, které ho trápily v minulé sezóně, a bude schopno bojovat o návrat do Ligy mistrů, napsal deník As. Zdůraznil velkou mezinárodní zkušenost Ujfalušiho a také jeho mnohostrannost. Zatím prý není jasné, zda ho bude chtít trenér zařadit do středu obranné řady, nebo na pravou stranu.

Podle listu Ujfaluši zaujal anoušky Atlétika svým výkonem proti Švýcarsku na mistrovství Evropy, líbil se jim svou schopností předvídat hru a také skvělou hrou hlavou.

As rovněž napsal, že o Ujfalušiho se zajímaly i jiné kluby, mezi nimi FC Sevilla, která se s ním skoro dohodla.

Sport označil Ujfalušiho za obratného, rychlého hráče, který je silný a zároveň si rozumí s míčem a je schopný hrát v centru obrany i na jejím boku.

Dosti rozsáhlý, i když jen faktografický materiál ve středu o nové posile Atlétika zveřejnil také další španělský sportovní list Marca.

Ujfaluši přestoupil do Atlétika z Fiorentiny, kdy mu po třech letech vypršel kontrakt. Španělský klub proto za něho Italům nemusil nic platit.

Atlético skončilo v lize čtvrté, takže bude hrát ve třetím předkole Ligy mistrů.

Reklama

Související témata: