Hlavní obsah

AC Milán nakročil do finále Ligy mistrů

MILÁN

Důležitý krok na cestě do finále Ligy mistrů udělali v úterý fotbalisté AC Milán. Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho díky trefám Ševčenka a Tomassona porazili v prvním semifinálovém duelu PSV Eindhoven 2:0 a před odvetou tak mají na dosah závěrečný souboj o trofej, kterou naposled vybojovali v roce 2003.

Článek

Zápas na San Siru se od začátku odvíjel podle scénáře domácích fotbalistů, branky se ale vyprodané ochozy dočkaly až v závěru první půle. Svěřenci trenéra Ancelottiho se snažili najít recept na pevnou obranu Eindhovenu, ta však výpadům milánských nájezdníků dlouho odolávala.

Kde nestačila defenziva, tam stál navíc gólman nizozemského celku Gomes, na jehož rukavicích skončila jak šance Ševčenka, tak Crespa. A když už mířil míč od argentinského reprezentanta za brankovou čáru, tak v posledním okamžiku zasáhl na brankové čáře Korejec Park.

Na druhé straně se o překvapení málem postaral Farfán, který ale po rychlém průniku do šestnáctky nedal střele potřebnou razanci.

Chvíli nato čaroval opět v brance PSV Gomes, když akrobatickým zákrokem zlikvidoval střelu Brazilce Kaká. Ve 42. minutě ale 'kanárek' ve službách AC poslal ideální přihrávkou do úniku Ševčenka a ukrajinský kanonýr se proti gólmanovi Eindhovenu nemýlil.

Milán opět neinkasoval

Hráči PSV dávali od začátku druhé půle najevo, že se nehodlají s jednobrankovou ztrátou smířit a před Didovou brankou to začalo vřít. Snaha svěřenců kouče Hiddinka ale ke gólu nevedla, největší díl smůly si vybral zřejmě Park, jenž si hned několikrát nerozuměl v rozhodujících okamžicích s míčem.

Na druhé straně hřiště naopak bili na poplach po rychlých protiútocích AC, ve slibné pozici ale nestačil zpracovat Crespo, Ševčenkův lob zase vyškrábl zázračně Gomes. Šance Eindhovenu nenesly ovoce ani v dalších minutách zápasu a v závěru navíc pojistil výhru domácích Tomasson, jenž doklepl za záda hostujícího brankáře sražený míč.

Fotbalisté AC tak drží v Lize mistrů už od listopadu čisté konto a o prodloužení úspěšné série se budou snažit na trávníku Eindhovenu 4. května. Druhé semifinále mezi Chelsea a Liverpoolem odstartuje ve středu na Stamford Bridge.

AC Milán - PSV Eindhoven 2:0 (1:0)
Branky: 42. Ševčenko, 90+1. Tomasson. Rozhodčí: Vassaras - Mavropulos, Colakidis (všichni Řec.). ŽK: Seedorf - Gomés, Ooijer. Diváci: 74.555.
Milán: Dida - Cafú, Stam, Maldini, Kaladze - Gattuso, Pirlo (72. Ambrosini), Kaká, Seedorf (81. Serginho) - Crespo (65. Tomasson), Ševčenko. Trenér: Ancelotti.
Eindhoven: Gomés - Ooijer, Alex, Bouma (46. Lucius), I Jong- pchjo - Van Bommel, Vogel, Cocu - Park Či-song - Beasley (61. Vennegoor), Farfán. Trenér: Hiddink.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články