Hlavní obsah

Čecha po porážce Chelsea v Anglii zkritizovali: Chyboval u dvou gólů, je čas ho nahradit

Paříž/Londýn

Nepovedený večer prožili fotbalisté Chelsea v úvodním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů v Parku princů, kde prohráli 1:3 s Paris Saint-Germain a výrazně se jim snížily postupové naděje. Kromě neefektní ofenzívy Blues to v britských médiích po utkání pořádně schytala chybující obrana v čele s Petrem Čechem, jenž měl svůj díly viny na dvou gólech.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech inkasoval gól od argentinského útočníka ve službách PSG Ezequiela Lavezziho (není na snímku).

Článek
Fotogalerie

„Naprosto příšerná obrana, naopak skvělá práce od Javiera Pastoreho," hřímal  komentátor BBC Danny Mills po třetím inkasovaném gólu v bráně londýnského týmu po fantastickém sólu argentinského fotbalisty, jenž obešel dva hráče a následně nachytal Čecha u tyče.

„Nerad kritizuji gólmany, ale Petr Čech byl překonán u bližší tyče, a to není vůbec dobré," pokračoval Mills.

Chabý gólmanův večer

Českému gólmanovi je připisována vina i u druhého gólu PSG, kdy po přímém kopu proletěl míč šestnáctkou až k Davidu Luizovi, jenž si ho srazil do vlastní brány. Čech se k zásahu nedostal.

„Hodně chabý večer pro jedničku Chelsea v bráně. Má část viny na dvou ze tří gólů," ohodnotil brankářův výkon list Daily Mail, jenž mu dal hodně průměrnou známku 5,5.

Navíc upozornil na fakt, že zkušenou legendu v bráně Blues by po podobných chybách velmi brzy mohl nahradit jednadvacetiletý Thibaut Courtois, jenž září na hostování v Atlétiku Madrid.

„Dva ze tří gólů padají na hlavu Čecha. Je to signál pro návrat Courtoise? Belgický gólman už ve svém věku patří k nejlepším na světě a s Atlétikem útočí na titul ve Španělsku i v Lize mistrů. Přesvědčí tento zápas Mourinha, aby mu dal šanci?" ptal se Daily Mail.

Měl by být opatrný

V podobném duchu se nesly i komentáře fanoušků na BBC. „Čech by měl být opatrný, Chelsea bude hledat jakýkoliv důvod, aby ho mohla nahradit," varoval jeden z nich.

Špatnou známku 5 udělil Čechovi i deník Guardian. „Za úvodní gól nemohl, pak ale před druhým gólem zaváhal při několika standardních situacích a při třetím ho Pastore prostřelil u bližší tyče," kritizoval list.

I server goal.com viděl výkon českého brankáře stejně: „Prvnímu gólu Lavezziho téměř nemohl zabránit, ale zdálo se, že po něm znejistěl, protože nepůsobil zrovna sebevědomě při vybíhání na centry. Navíc v závěru nezastavil míč u bližší tyče."

Měl Petr Čech vinu na druhém i třetím gólu od PSG?
Ano, na obou má svoji vinu
74,3 %
Ne, má vinu jen na třetím gólu
17,6 %
Ne, má vinu jen na druhém gólu
2,5 %
Ne, nemá vinu ani na jednom gólu
5,6 %
Celkem hlasovalo 26228 čtenářů.

Reklama

Související témata: