Hlavní obsah

Hráči Panathinaikosu se cítili jak spráskaní psi, Blažka zápas fascinoval

PRAHA

Sotva se z kabiny dobelhali k přistavenému autobusu, když je chvíli předtím vyprovodili fotbalisté pražské Sparty v úvodním klání 3. předkola Ligy mistrů z trávníku po výhře 3:1. Nic naplat, že měl řecký Panathinaikos v úterý na Letné v týmu mistra Evropy či dlouholetou oporu Arsenalu. Takový závěr nečekal nikdo z nich. „Je to fantastický výsledek,“ těšilo po cenném skalpu brankáře domácích Jaromíra Blažka.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář pražské Sparty Jaromír Blažek v utkání proti Panathinaikosu Atény

Článek

Zkušený gólman domácích zažil během devadesáti minut nejednu horkou chvíli, když soupeř zasypával jeho pokutové území jedním centrem za druhým. A to se navíc Blažek musel za stavu 2:0 pro Spartu popasovat ve 34. minutě s penaltou nařízenou po jeho faulu na Salpingidise. Cissého střelu k tyči šestatřicetiletý gólman zneškodnil, a Letná tak propukla v další jásot.

„Netušil jsem, kam to Cissé kopne. Tak trochu jsem si říkal, že by mohl počkat, až kam se pohnu já,“ prozradil Blažek. „Hlavně, že to nedal po zemi, to by po vyražení mohla být další šance k dorážce pro jeho spoluhráče,“ dodala brankářská opora Sparty.

„Samozřejmě, že konečné skóre 3:0 by bylo ještě lepší, ale i tak jde o fantastický výsledek,“ pokračoval Blažek. „Vydali jsme se ze všech sil. Bohužel jsme jeden zbytečný gól inkasovali,“ připomněl gólman domácích situaci z 67. minuty, kdy nikým nepokrytý útočník Salpingidis snížil na 1:2. „Přemisťoval jsem se po centru z levé strany a vůbec nechápu, jak tam mohl být soupeř takhle nepokrytý,“ kroutil hlavou ještě několik minut po konečném hvizdu Blažek.

Cissé dělal, že neslyší 

To hráči soupeře už byli skoupější na slovo. Devítinásobný střelec francouzské reprezentace Djibril Cissé, jenž v utkání na Letné zůstal daleko za očekáváním, se ale s novináři odmítal vybavovat úplně. Chorvatský gólman Mario Galinovič, který v úterý lovil míč ze své sítě hned třikrát, ze sebe vysoukal dvě krátké odpovědi, než zmizel v přistaveném autobuse.

„Co bych vám k utkání řekl, vždyť jste to viděl sám,“ řekl Sport.cz urostlý gólman Panathinaikosu. „Čekám, že zápas na domácí půdě už bude o něčem jiném. Věřím, že vyhrajeme a že se budeme radovat z postupu,“ dodal dvaatřicetiletý Galinovič.

Gilberto Silva vzhlíží postup

Brazilský defenzivní záložník Gilberto Silva, jenž před příchodem do Atén strávil dlouhých šest sezón v Arsenalu Londýn, už také raději hleděl do odvetného duelu. V něm budou muset hráči Panathinaikosu vstřelit Spartě minimálně dva góly, pokud chtějí pomýšlet na postup.

„Není to pro nás teď jednoduché. Doma musíme hrát jedině na výhru. Věřím, že s podporou fanoušků odvetu zvládneme a nakonec budeme slavit postup my,“ přál si na závěr dvaatřicetiletý středopolař Gilberto Silva, jenž doteď nastoupil za brazilskou reprezentaci v osmasedmdesáti zápasech.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid