Hlavní obsah

Nejde o život, ale postoupit chceme, vyhlásil Jarolím před odvetou s Tiraspolem

PRAHA

Hlavně klid, postoupíme. Tak se trenér Karel Jarolím snaží působit na fotbalisty Slavie před odvetou 3. předkola Ligy mistrů s Šeriffem Tiraspol. Pražané si z Moldavska přivezli ošidnou remízu 0:0 a ani v úvodních dvou kolech domácí soutěže zatím nevyhráli. Přesto si v Edenu nepřipouštějí nic jiného než postup.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Remíza 1:1 jako s Mladou Boleslaví (uprostřed Hocine Ragued) by Slavii k postupu nestačila.

Článek

Vypadnout s moldavskými šerify? Právě když se červenobílým v případě postupu črtá díky nasazení i ve 4. předkole Ligy mistrů přijatelný soupeř a tím obrovská šance na návrat do milionářské soutěže? To by tedy byl šok! Jenže moc důvodů ke klidu zatím slávisté opravdu nemají. Sezónu začali víc než rozpačitě, navíc v pohárech na domácím hřišti nevyhráli již téměř dva roky a v minulé sezóně v Edenu ani jednou neskórovali...

„Z prvního zápasu jsme si přivezli plichtu 0:0, která je z remíz nejhorší. Přesto očekávám, že odvetu zvládneme a konečně se prosadíme i střelecky,“ ujišťuje trenér Karel Jarolím.

Byť by se důvody našly, dělá kouč všechno pro to, aby předešel případné panice a nervozitě. „Nejde o život, ale postoupit chceme,“ říká důrazně. „Čeká nás důležitý zápas, ovšem nechci svazovat kluky tvrzením, že hrajeme o všechno. Mužstvu věřím, na postup máme. Proto hráčům řeknu, ať hrají hlavně v klidu,“ líčí Jarolím.

Chytat bude znovu mladý Hanuš

Sešívaní vyrukují proti Moldavcům ve středu večer tři dny po ligové porážce v Brně, kde kapitán mužstva Stanislav Vlček přiznal, že začátek sezóny zastihl Slavii v krizi. „Všichni si uvědomujeme, jak důležitý zápas nás čeká. Ale to je každý rok stejné a na naší straně jsou zkušenosti. Doufám, že předvedeme hru, jakou jsme se prezentovali v posledních letech, a postoupíme,“ vyzývá ke klidu zkušený obránce Matej Krajčík.

Trenér nerad slyší, že prohra v Brně mohla hráče poznamenat. „Bylo by zlé, kdyby měli být po každé porážce psychicky dole... Úvod sezóny jsme si samozřejmě představovali jinak. Zápas v Brně jsme si rozebrali, ale nebylo moc času o něm přemýšlet. Hlavně aby nám to pomohlo pro odvetu s Tiraspolem,“ poukázal Jarolím, který do branky místo Vaniaka znovu pošle mladého Hanuše. „Věřím mu, jinak by pochopitelně nechytal. V sestavě mám jeden či dva otazníky. Musíme zvýšit důraz, hlavně v pokutovém území,“ přeje si Jarolím.

Zápas Slavia - Šeriff Tiraspol začíná v Edenu ve 20:00, hlavním rozhodčím je Ital Rocchi. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Předpokládané sestavy
Slavia: Hanuš - Krajčík, Čelůstka, Vomáčka, Hloušek - Janda, Ragued, Suchý, J. Černý - Vlček, Naumov.
Šeriff: Namaško - Mamah, Nadson, Tarchnišvili, Rodriguez - Diedhiou, Rouamba, Arbanas, Kornějenkov, Suvorov - Balima.
Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se konal v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostila města Praha a Ostrava. Zlatou medaili získala česká reprezentace.