Hlavní obsah

Platini chce zakázat cesty na zápasy fanouškům bez vstupenek

BRUSEL

Předseda Evropské fotbalové unie (UEFA) Michel Platini chce, aby kluby zakázaly svým fanouškům cestovat na zápasy evropských pohárů, pokud nemají vstupenky. Tisíce příznivců bez lístků pak podle něj způsobují pořadatelům velké problémy, jak se naposledy ukázalo při květnovém finále Ligy mistrů v Aténách.

Článek

Platini tak zároveň reagoval na odpor představitelů Liverpoolu proti výsledkům čtyřleté studie evropské policie, kterou si nechalo vedení UEFA vypracovat. Podle ní má právě tento anglický klub, letošní finalista Ligy mistrů, nejnebezpečnější fanoušky v Evropě; to podle mluvčího UEFA Williama Gaillarda dokázaly i bitky po aténském finále.

"Ano, někteří (fanoušci Liverpoolu) dělají potíže, ale rozhodně ne všichni," uvedl Platini, který v úterý v Bruselu jednal s britským ministrem sportu Richardem Cabornem právě o bezpečnostních otázkách. "Co máme dělat, když angličtí, španělští, italští nebo francouzští příznivci přijedou na takový zápas bez lístků, a přesto se chtějí dostat na stadión? To je hlavní problém," dodal šéf UEFA.

V řecké metropoli se fanoušci Liverpoolu dostali před finálovým duelem Ligy mistrů s AC Milán do konfliktu s policií poté, co se na stadión dostali příznivci s falešnými vstupenkami. Těm s pravými lístky přitom zabránila řecká policie v přístupu i obušky a slzným plynem.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid