Hlavní obsah

Rijkaard po vyřazení Barcelony v Lize mistrů o odchodu neuvažuje

PRAHA

Manchester United výhrou 1:0 v úterním odvetném semifinále Ligy mistrů nad Barcelonou rozhodl o tom, že po bezbrankovém prvním zápase postupuje do finále právě anglický celek. "Pravidla říkají, kdo dá gól, postupuje. Manchesteru se to povedlo," zhodnotil na Skysports jasně kouč Barcelony Frank Rijkaard.

Článek

První čtvrthodina předznamenala, že tentokrát půjde na Old Trafford o zajímavou podívanou. Tento fakt navíc dokumentovala parádní rána domácího Paula Scholese, který ve 14. minutě napřáhl ke střele, jež si našla cestu do šibenice barcelonské branky.

„Pro Paula je skvělé, že se dostal do finále. Byl to fantastický gól,“ řekl na Goal.com na adresu jediného úspěšného pokusu v semifinálové odvetě Sir Alex Ferguson. „Nemůžete po něm chtít, aby střílel deset patnáct gólů za sezónu tak jako dřív, když se mu ale povede takovýto kousek, plně tím nahradí ty branky, které se mu dát nepodaří,“ zakončil hodnocení svého velezkušeného svěřence kormidelník Manchesteru United, který by si ve finále jako soupeře dokázal představit Liverpool.

Velké množství gólových příležitostí bylo k vidění i v dalším průběhu zápasu. Nakonec to byla ovšem jediná branka Scholese, která v této semifinálové bitvě rozhodla o postupu Manchesteru do finále. „Tento klub si zaslouží být ve finále. Pro jeho historii, a podívejte se na ty fantastické diváky. Ke konci utkání to bylo hodně náročné, jelikož Barcelona musela při manku jednoho gólu riskovat. Ale fanoušci nám tlak pomohli přestát,“ vyzdvihl na Ferguson význam podpory na stadiónu Old Trafford.

Poté, co se Barceloně nepovedl útok na titul ve španělské nejvyšší fotbalové soutěži, nezíská tak trofej ani v Lize mistrů. To vyvolalo pochyby o dalším setrvání Franka Rijkaarda na lavičce katalánského týmu. „Nemám v nejmenším záměr odejít. Bylo by jiné, kdyby si to mysleli hráči, ale tak to není,“ řekl na Skysports nizozemský trenér.

„Udělali jsme všechno kromě vstřelení branky. Je těžké přijmout tuto porážku. Liga mistrů je pro nás velmi důležitá, bohužel jsme v ní pro letošek skončili. Po tomto utkání ale můžeme odejít se zdviženými hlavami,“ zakončil Rijkaard.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid