Hlavní obsah

Šenkeřík: Rád jsem týmu pomohl splnit cíl

BUKUREŠŤ

Přestože Slavia v Bukurešti jen třikrát vystřelila na branku soupeře, odvezla si v úterý ze hřiště Steauy nerozhodný výsledek. Bod sešívaným zajistil účast v jarní části Poháru UEFA, což byl primární cíl pražského celku před startem základní skupiny. O remíze rozhodl gól Zdeňka Šenkeříka, který se trefil i v prvním vzájemném utkání na Strahově. „Jako specialista na Steauu se ale necítím,“ řekl Šenkeřík novinářům po utkání.

Článek

Slavia se v Rumunsku trápila, zejména v prvním poločase byla velice pasivní. „V prvním poločase nás Steaua přehrávala, dobře kombinovala. My se vůbec nedostali do hry, byli jsme zakřiknutí,“ popsal úvodní pětačtyřicetiminutovku slávistický útočník Zdeněk Šenkeřík.

Po změně stran hosté přidali a už nenechali domácí tolik tvořit hru. „O přestávce jsme si v šatně řekli, že to takhle nejde. A do druhé půle nastoupili jinak. Moc šancí jsme neměli, ale o tom to není,“ připomněl minimum šancí Slavie šestadvacetiletý fotbalista.

A byl to Šenkeřík, kdo dvanáct minut před koncem dal výsledku konečnou podobu. „Mickael Tavares poslal vynikající centr ze strany, já si pohlídal ofsajd a zakončil. Myslím, že jsem to trefil dobře,“ usmál se útočník a dodal: „Potřeboval jsem se trefit, ale hlavně jsem rád, že jsem týmu pomohl splnit cíl.“

Slávistický hrot se prosadil i v zářijovém duelu na Strahově a vstřelil dva ze tří gólů Slavie proti rumunskému celku. „Jako specialista na Steauu se necítím. Občas se to takhle pozitivně vyvrbí,“ přiznal forvard.

Liga mistrů je prestižní soutěží nejlepších evropských celků a prosadit se v ní je těžké. „V Lize mistrů tolik šancí v zápase není a každý bod se počítá,“ připustil fotbalista. Slávisté mohli po průměrném výkonu dokonce odjet s výhrou, v závěru ale průnik Belaida gólem neskončil. „Po vyrovnání se Steaua pustila do útočení, měli jsme i šanci na vstřelení vítězného gólu. Výsledek ale odpovídá realitě,“ uznal Šenkeřík.

Útočník našel na utkání i další pozitiva. „Získali jsme další zkušenosti a proti Seville můžeme základní skupinu zakončit vítězstvím,“ má odvážnou prognózu Zdeněk Šenkeřík. Své vystoupení v letošním ročníku Ligy mistrů uzavřou slávisté 12. prosince duelem proti dvojnásobnému vítězi Poháru UEFA FC Sevilla.

Reklama

Související témata: