Hlavní obsah

Šutéři z Francie vládnou Lize mistrů. Čeští střelci vyklízejí pole

PRAHA

Ještě před šesti roky se český fotbalista Vladimír Šmicer podílel gólem a proměněnou penaltou na fantastickém obratu Liverpoolu ve finále Ligy mistrů proti AC Milán. V nejprestižnější evrospké klubové soutěži se ale trefilo už několik dalších Čechů, probíhající ročník však tuzemským zástupcům v Champions League v tomto směru vůbec nevychází. V kolonce střelců nefiguruje zatím ani jeden.

Článek

A to se do střeleckých statistik Ligy mistrů zapsali fotbalisté hned ze dvaačtyřiceti zemí. Českou republiku tak v tomto ohledu zastínilo například Mali nebo také Benin, Venezuela či Slovensko a Slovinsko. Například Chorvati, kteří stejně jako Češi neměli tým ze své země v hlavní soutěži, zaznamenali dosud v Lize mistrů dohromady šest gólů. Na startu Ligy mistrů stálo celkem osm českých fotbalistů včetně brankáře Petra Čecha. Momentálně jsou kromě něj ve hře ještě Tomáš Rosický, Zdeněk Pospěch a Tomáš Hübschman.

Jasnými vládci mezi kanonýry Champions League jsou Francouzi, kteří se s jednou výjimkou (Gomez v utkání Inter – Bayern) postarali zásluhou Anelky, Gomise a Benzemy o všechny góly v LM v tomto týdnu. Dohromady zatím nastříleli Francouzi 37 branek. V pomyslné tabulce je pronásledují druzí Brazilci se 34 góly.

V individuálních statistikách pak vládne se sedmi góly trio Nicolas Anelka, Mario Gomez a Samuel Eto´o.

Top 10 střelců v LM podle států:
1. Francie37 gólů
2. Brazílie34 gólů
3. Španělsko31 gólů
4. Argentina22 gólů
5. Nizozemsko15 gólů
5. Německo15 gólů
7. Anglie13 gólů
8. Itálie10 gólů
9. Portugalsko9 gólů
10. Rusko8 gólů

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.