Hlavní obsah

Lyon zvítězil 3:1 na půdě Haškova St. Etienne

PAŘÍŽ

Ve šlágru 27. kola francouzské ligy v sobotu podlehli fotbalisté St. Etienne prvnímu týmu tabulky Lyonu 1:3. Obhájci titulu vedli po brankách Källströma, Tiaga a Freda v 48. minutě už 3:0, svěřenci kouče Ivana Haška snížili až v závěru.

Článek

Do druhé půle nastoupili domácí už i s českým útočníkem Markem Heinzem, ale nebylo jim to nic platné. Hned po pauze se Brazilec Fred krásně trefil z trestného kopu a zvýšil na 3:0.

Tím ovšem fotbalová podívaná na chvíli skončila: v 52. minutě totiž fanoušci zapálili v davu dýmovnici a hráči obou týmů běželi se zakrytýma očima do kabin. Po patnácti minutách se situace uklidnila a hlavní rozhodčí Chapron nechal pokračovat ve hře. V 70. minutě se dostal do hry i český reprezentant Milan Baroš, který vystřídal Freda.

V 79. minutě zatáhl po levé straně míč Heinz a nacentroval před branku, kde se nejlépe zorientoval Gomis a alespoň zmírnil prohru domácích, kterým patří v neúplné tabulce šesté místo. Lyon má v čele náskok 16 bodů před druhým Racingem Lens, který má k dobru nedělní zápas.

Bezbrankovou remízou skončil zápas Monaka s Bordeaux. Zatímco Jan Koller odehrál za domácí tým 74 minut, záložník Jaroslav Plašil strávil celý zápas na lavičce, stejně jako Vladimír Šmicer z Bordeaux.

Francie - 27. kolo:
St. Etienne - Lyon 1:3 (79. Gomis - 28. Källström, 38. Tiago, 48. Fred), Auxerre - Rennes 1:0 (64. Jeleň), Lille - Troyes 4:0 (16. a 35. Keita, 19. a 46. Dumont), Lorient - Nice 0:0, Monako - Bordeaux 0:0, Nancy - Le Mans 1:1 (37. Macaluso - 74. Grafite), Sedan - Paris St. Germain 2:0 (7. vlastní Landreau, 73. Boutabout), Valenciennes - Toulouse 0:0.

Reklama

Související témata: