Hlavní obsah

Fenin: Proč úspěch ještě nevylepšit ziskem zlata

TORONTO

Až jako předposlední vycházel z kabiny po semifinále s Rakouskem český fotbalista Martin Fenin. Společně s brankářem Radkem Petrem museli na dopingový test a zmeškali tak společné oslavy v šatně. „Škoda, že jsem si s klukama nemohl zařvat v šatně. I tak je to fantastický, akorát jsem si vše prožil na dopingu,“ litoval útočník Teplic.

Článek

Unavené tělo dlouho odmítalo vydat potřebný vzorek, potřebovalo doplnit tekutiny. „Je to hrůza, teď budu chodit celý večer na záchod,“ zlobil se naoko Fenin. „Ráďa (Radek Petr) tam ale bude ještě tak hodinu,“ litoval vzápětí spoluhráče.

Dopingová zkouška byla jediným negativem čtvrtečního semifinále. Češi soupeře přehráli, přestože po výborném startu hra upadla do průměru. „Dopadlo to, jak jsme si všichni představovali. O hře nemluvím, když jde o finále mistrovství světa. I kdybychom běhali pozpátku a postoupili, tak nám postup nikdo nevezme,“ popisoval nejdůležitější dopad zápasu teplický forvard.

Fenin po utkání přiznal, že před semifinále byl se spoluhráči o postupu přesvědčen. „Nechtěl jsem to říkat před zápasem, ale věřili jsme si. Jsme lepší fotbalisti než Rakušani. Pro nás by to byla ostuda, kdybychom s nimi vypadli.“

Nedohráli zápas, jak měli

Jeho gól na 2:0 připomínal trefu z utkání proti KLDR. Z pravé strany přesně centroval Kúdela a Fenin z bezprostřední blízkosti poslal nezadržitelně míč do sítě. „Ondra Kúdela si super zaběhl. Já využil nového pravidla, podle kterého můžu být v ofsajdu když na mě neletí balón. Pak už to bylo jen o tom, jestli Ondra dostane míč ke mně. Za gól jsem strašně rád,“ chválil spoluhráče mladík.

Přes dvougólové vedení čeští mladíci nepřidali definitivní pojistku v podobě třetí branky a i proto do závěrečného hvizdu museli ostražitě hlídat vedení. „Je vidět, že jsme nezkušený tým. Druhý poločas jsme se trápili, všichni koukali na hodiny. Nedohráli jsme zápas, jak jsme měli. Bylo štěstí, že proti nám stálo Rakousko a ne Španělsko,“ uznal Fenin.

Zlato je na dosah a s druhým místem se čeští fotbalisté nehodlají předem smířit. „Na turnaji je všechno možné a pro zlato uděláme všechno,“ tvrdí útočník. Pro něj je cesta šampionátem jedním z největších úspěchů českého fotbalu v historii. „V áčku je strašně těžké se dostat do finále mistrovství světa, i v dvacítkách se podobný úspěch bude těžko opakovat. Hrozně si toho vážíme a proč to ještě nevylepšit ziskem zlata?“ uzavřel Martin Fenin.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články