Hlavní obsah

Kouč australských fotbalistů se omluvil za nemístnou poznámku o ženách

Melbourne

Trenér australské fotbalové reprezentace Holger Osieck se omluvil za nemístnou poznámku o ženách. Po úterní výhře 4:0 nad Jordánskem v kvalifikaci mistrovství světa totiž prohlásil, že "ženy by na veřejnosti měly držet hubu".

Foto: Yuya Shino, Reuters

Kouč australské fotbalové reprezentace Holger Osieck.

Článek

"Doslechl jsem, že je z toho docela haló. To jsem nechtěl, upřímně se omlouvám," citovala čtyřiašedesátiletého Osiecka agentura AP. "Nevěděl jsem, že už jsou zapnuté kamery. Navíc jsem to myslel jako vtip, nemyslel jsem to vážně. Jestli se o tom dozví manželka, tak mě asi doma čekají velké problémy," dodal.

Osieck se nevhodného komentáře dopustil před tiskovou konferencí po výhře nad Jordánskem. Když dorazil do sálu s novináři, tak si nejprve postěžoval, že mluvčí svazu "ho komanduje jako manželka" a poté prohlásil, že podle starého přísloví by "ženy měly na veřejnosti držet hubu".

Když se Osieck dozvěděl, že všechno zaznamenaly televizní kamery, poznamenal: "Tak teď jsem se stal miláčkem všech Australanek." Sexistická aféra totiž zastínila fakt, že Austrálie se díky vítězství přiblížila účasti na třetím mistrovství světa za sebou.

Reklama

Související témata: