Hlavní obsah

Beránek povede fotbalový tým Al Wasl, Hašek prodloužil v Al Ahlí

DUBAJ

Český trenér Miroslav Beránek míří do Spojených arabských emirátů. Podle serveru iDnes.cz povede v příští sezóně fotbalisty sedmého celku tamní ligy Al Wasl. Postaví se tak proti krajanovi Ivanu Haškovi, který prodloužil smlouvu s klubem Al Ahlí.

Článek

"Ještě dnes odlétám do Dubaje, kde bych měl ve čtvrtek kontrakt podepsat," řekl dnes jednapadesátiletý Beránek, který loni vyhrál maďarský titul s Debrecínem a od konce roku byl bez práce. "Samozřejmě, že arabsky nemluvím. Ale podle předchozích jednání se zástupci klubu bych si měl vystačit s angličtinou, kterou ovládám," dodal.

Ve Spojených arabských emirátech se tak sejdou dva bývalí asistenti české fotbalové reprezentace. Beránek pomáhal do léta 2006 Karlu Brücknerovi, Hašek dělal asistenta jeho předchůdci Jozefu Chovancovi.

Hašek nyní prodloužil smlouvu s Al Ahlí. V klubu působil od loňského prosince a po třetím místu v lize s ním vyhrál druhou nejuznávanější soutěž v zemi Prezidentský pohár.

"Práce v ambiciózním klubu mě baví a v příštím ligovém ročníku chceme zaútočit na titul," řekl třiačtyřicetiletý Hašek. "Kvalifikovali jsme se do asijské obdoby Ligy mistrů, máme dobré mužstvo, podmínky k práci vynikající a navíc klubové vedení slíbilo významné posily," dodal český kouč, s kterým v klubu zůstane i jeho krajan a asistent Luděk Klusáček.

Hašek by se s Al Ahlí mohl na začátku srpna představit i v Česku. "V srpnu uspořádáme v Evropě dva tréninkové kempy. V úvahu přicházejí Anglie, Rakousko, ale také Česko," prohlásil muž, který se podle svých slov nehodlá ucházet o post trenéra české reprezentace.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid