Hlavní obsah

Čeští rozhodčí mají pomoct překazit stávku sudích ve Skotsku

PRAHA

Skotský fotbalový svaz hledá náhradu za stávkující rozhodčí a dotazoval se i na Českomoravském fotbalovém svazu. Generální sekretář ČMFS Rudolf Řepka však Skotům zatím nemohl vyjít vstříc, jelikož rozhodnout musí až výkonný výbor, který zasedá v úterý.

Článek

Skotští sudí vyhlásili minimálně na tento víkend stávku, která zasáhne čtyři nejvyšší soutěže v zemi. Důvodem je zvýšená kritika jejich výkonů z poslední doby. Domluvena je zatím náhrada rozhodčích z Irska nebo Skandinávie. Celkově by musel svaz pokrýt zahraničními rozhodčími 20 zápasů.

I proto se vedení skotského fotbalu dotazovalo na možnou pomoc také na ČMFS. "Zaznamenali jsme telefonický kontakt, šlo o dotaz, zda bychom byli připraveni zaskočit," citoval Řepku oficiální web svazu.

"Tato záležitost má dvě roviny, technickou a politickou. Máme po sezoně, rozhodčí jsou možná na dovolených, takže bychom museli prověřit, kdo by mohl připadat v úvahu," uvedl Řepka. "Ale především jde o citlivé rozhodnutí z oblasti fotbalové politiky a o tom by měl rozhodnout výkonný výbor," dodal.

Nejhlasitějším kritikem skotských sudích je velkoklub Celtic Glasgow. Jeho předseda John Reid dokonce minulý týden Dougiemu McDonaldovi doporučil, aby s pískáním skončil, nebo aby byl vyřazen kvůli sporně nařízené penaltě. Svaz proto vyzval kluby, aby vyhlásily arbitrům důvěru a stávku odvrátily.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid