Hlavní obsah

Drsný konec! Argentinský fotbalista si prorazil lebku a zemřel

Buenos Aires
Aktualizováno

Jednadvacetiletý fotbalista Emanuel Ortega, který si před dvěma týdny po pádu při utkání čtvrté argentinské ligy prorazil lebku, zemřel. Situace na hřišti by bývala vypadala vcelku nevinně, ale okolnosti hrály proti obránci. Doplatil na to, že neuvěřitelně blízko ke hřišti byla betonová zeď. Svaz kvůli úmrtí rozhodl odložit kompletní víkendový program všech profesionálních soutěží.

Hráč v Argentině si prorazil lebku

 
Článek

Ortega se zranil začátkem května v utkání s Juventudem Unida. Do obránce San Martinu de Burzaco vrazil jeden z protihráčů a Ortega upadl zátylkem na zídku, která je snad jen metr od postranní čáry.

Soupeř hned viděl, že je zle. Rozhozený Ortega se nestačil před nárazem nijak krýt. Utrpěl těžká zranění hlavy a po jedenácti dnech na jednotce intenzívní péče v nemocnici v Buenos Aires zemřel.

Argentinský svaz původně chtěl odložit pouze utkání čtvrté ligy, nakonec se ale rozhodl zastavit všechny soutěže. "To je to nejmenší, co můžeme udělat. Argentinský fotbal si nasadí černou pásku a bude vzpomínat na Emanuela," prohlásil předseda svazu Luis Segura.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid