Hlavní obsah

Fotbal bude jednat o penězích

Praha

Únorová mimořádná valná hromada Fotbalové asociace ČR bude hlavně o penězích. Vedení českého fotbalu potřebuje uvolnit ruce, aby mohlo v prvním čtvrtletí použít finance z členských příspěvků. Peníze od státu prostřednictvím MŠMT totiž přijdou až v průběhu března.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Předseda Fotbalové asociace ČR Martin Malík.

Článek

„Musíme sjednotit to, co nám dovoluje zákon, s tím, na čem se usnesla minulá valná hromada. Je tam totiž rozpor. Delegáti předpokládali, že finanční prostředky budou distribuovány do hnutí stejně, jako tomu bylo v minulosti. To však nekoresponduje s rozhodnutím ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, proto musíme usnesení valné hromady v tomto duchu na té mimořádné upravit," řekl předseda FAČR Martin Malík na čtvrtečním setkání s novináři.

Druhým důležitým bodem bude nakládání s členskými příspěvky. „Minulá valná hromada nepotvrdila, jak s nimi můžeme nakládat v tomto roce. My je však potřebujeme uvolnit, než přijdou peníze od státu, abychom mohli pokrýt náklady prvního čtvrtletí tohoto roku z vlastních zdrojů," pravil Malík.

Ten očekává hladký průběh jednání. „Budeme ještě před valnou hromadou jednat s kolegy z Moravy i Čech, abych jim vysvětlil, o co jde, a tuto otázku jsme důkladně prodiskutovali. Financování z ministerstva není nijak ohroženo," míní.

Výše dotací by se měla pohybovat v podobné výši jako loni, tedy kolem 550 milionů korun.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid