Hlavní obsah

Fotbalisté Nového Zélandu se mají na co těšit, budou oslavováni jako mistři světa

WELLINGTON

Fotbalisté Nového Zélandu sice na MS odehráli jen tři zápasy a po základní skupině na turnaji končí, doma však prý budou přijati jako mistři světa. Premiér John Key chce, aby jejich výkony na turnaji byly řádně oslaveny.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Novozélanďan Shane Smeltz střílí branku Itálii.

Článek

Nový Zéland při své druhé účasti na šampionátu překvapil, když všechny tři své zápasy remizoval a do posledních chvil bojoval o postup. Dokonce obral o body obhájce titulu Italy, před kterými se umístil i v tabulce.

"Vracejí se jako šampióni. Jejich výkony na turnaji se musí oslavit," uvedl Key pro místní média. "Sice nepostoupili, ale i tak jsou to naši hrdinové. Jsme na ně všichni moc pyšní," dodal.

Největší outsider, kterému nikdo nevěřil

Nový Zéland odjížděl na šampionát jako největší outsider, kterému nikdo nevěřil. Tým kolem kapitána Ryana Nelsena však překvapil, když nejprve gólem v nastavení remizoval se Slovenskem, následně obral o body Itálii a nakonec uhrál bezbrankovou remízu s Paraguayí. Napravil tak dojem svých předchůdců, kteří na MS 1982 při jediné předchozí účasti Nového Zélandu na turnaji prohráli jednoznačně všechny tři své zápasy.

Reklama

Související témata: