Hlavní obsah

Futsalový mistr Chrudim vsadila na zkušeného Brazilce Cacau

CHRUDIM

Dvě neobyčejné posily představil před začátkem futsalové ligy její mistr Era-Pack Chrudim. Východočeský klub angažoval nejprve sedmatřicetiletého Brazilce Ricarda Camaru Sobrala, přezdívaného Cacau, který si k sobě vzápětí vyhlédl i mladého spoluhráče Maxe. Klub chtěl oba hráče představit už v úterý dopoledne, ale mladší z brazilské dvojice do Česka přiletěl se zpožděním.

Článek

"Proti Cacauovi jsme hráli několikrát v Lize mistrů, a tak se nám líbil, že jsme ho přetáhli," řekl v úterý prezident klubu František Tichý. Cacau působil ve Španělsku, rok strávil ve Spartaku Moskva a poslední čtyři sezony hájil barvy kazašského Kairat Almaty.

I přes svůj věk prý nepřichází jen kvůli penězům. "Sice za ním přijede jeho rodina a bude mít určitý luxus, ale plat bude srovnatelný s dvěma třemi českými hráči," prohlásil Tichý. K Cacauovi navíc záhy dostal druhý brazilský bonus, jednadvacetiletého obránce Maxe. "Vytypoval si ho sám. Je to rychlostní typ, chtěli jsme sehnat někoho, kdo by ke Cacauovi pasoval," řekl Tichý.

Podobný model už se osvědčil Kazachům. "Do Kairatu jsem si přivedl nadějného Rafaela, tehdy mu bylo dvacet a teď je z něj hvězda. Věřím, že Max bude dalším Rafaelem," řekl na letišti plynnou ruštinou Cacau. Smlouvu má na rok, rád by prý v klubu setrval až do čtyřiceti.

Díky oběma Jihoameričanům by měla česká liga získat na atraktivitě, navíc se týmy začínají profilovat i národnostně. "Liga se určitě zkvalitní, třeba v Teplicích mají čtyři Rusy. Proti nim jsou navíc Brazilci showmani, budou táhnout diváky," uvedl Tichý. V Chrudimi chtějí opět vyhrát ligu, domácí pohár a uspět i na evropské scéně. A lákat i diváky. "Na domácí zápasy bychom měli mít plno a na play off na zimní stadion jich přivést 1000 až 1500," dodal.

Reklama

Související témata: