Hlavní obsah

Masopust dostal v Senátu lva

PRAHA

Oslavy osmdesátin fotbalové legendy pokračovaly i na konci týdne. V prostorách Senátu Parlamentu České republiky ho přijal první místopředseda Přemysl Sobotka, který ještě jako předseda Senátu převzal záštitu nad projektem Josef Masopust 80. Josefu Masopustovi předal velmi vzácné ocenění - křišťálového Českého lva se znakem Senátu na prsou.

Foto: Sport.cz

Josef Masopust přebírá od prvního místopředsedy Senátu Přemysla Sobotky křišťálového lva.

Článek

„Tyto dárky dostávají pouze prezidenti, králové a podobně vysoce postavení představitelé. Josef Masopust je pro mne král českého a československého fotbalu, proto jsem se rozhodl mu tuto cenu darovat. Je pro mne velkým potěšením, že ji přijal“, řekl Přemysl Sobotka. Od jubilanta pak dostal polokošili s fotografií jubilanta a logem oslav Masopustových osmdesátin. Masopust mu ji také podepsal.

Josef Masopust podepisuje Přemyslu Sobotkovi polokošili se svojí fotografií a logem oslav jubilea.foto: www.jm80.cz

Na slavnostní oběd Josefa Masopusta pozval také předseda ČMFS Ivan Hašek. Společně s generálním sekretářem svazu Rudolfem Řepkou a manažerem reprezentace Vladimjírem Šmicrem mu předali dárky od svazu. Příjemného posezení se také zúčastnili zástupci Klubu přátel Josefa Masopusta Jiří Hora a Petr Procházka. „Josef Masopust si takové oslavy zaslouží. Chtěli jsme, aby každý věděl, že je ohromnou osobností a příkladem pro všechny. Snad se nám to podařilo. Jsme velice šťastni, že máme tu čest a můžeme být u toho,“ řekl Jiří Hora, který poděkoval i za přístup a zapojení se do oslav vedení ČMFS.

Součástí oslav bude na Julisce také odhalení sochy Josefa Masopusta, kterou vytvořil akademický sochař Josef Nálepa. Oslavenec má v plánu podívat se rovněž na fotbal do Mostu, Teplic a Brna, kde působil. V jihomoravské metropoli už s nostalgií vzpomínají na rok 1978, kdy jako trenér získal se Zbrojovkou její jediný mistrovský titul. V červnu by pak měl Josef Masopust slavnostním výkopem zahájit utkání fotbalových legend Evropy proti výběru Česka a Slovenska.

Reklama