Hlavní obsah

Největší chybou byl už Chovancův příchod, nebere si servítky slovenský tisk

Bratislava

Podle slovenského deníku Šport má odvolání trenéra Jozefa Chovance z lavičky Slovanu Bratislava pouze jednu chybu, že přišlo pozdě. „Respektive největší chybou byl jeho příchod,“ napsal list.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Slovanu Bratislava Jozef Chovanec.

Článek

Šport vyčítá funkcionářům Slovanu, že dopustili příchod Chovance do Bratislavy a označuje to za nesmazatelný hřích. „Jak mohli dopustit, aby člověk tak slabý odborně, byl vůbec trenérem nejslavnějšího slovenského klubu?" klade si otázku deník.

List připomíná, že Chovanec byl vynikajícím hráčem a jako trenér dosáhl vrcholu s českou reprezentací, když v kvalifikaci na mistrovství Evropy 2000 vyhrál skupinu bez ztráty bodu.

„Od té doby to s ním šlo dolů z kopce," dodal Šport. „Chovanec není trenér ani manažér. Neumí to s hráči na hřišti a neumí to s lidmi mimo něho. Je vyhořelý. Má zcela vybité baterky a problém je, že nejdou dobít. Nedokáže si vybrat spolupracovníky. Nikdo normální si přece nemůže přivést do Slovanu jako prvního asistenta Horsta Siegla - ani pracovitého, ani šikovného. Mírně řečeno," napsal deník Šport.

Deník označil Chovance za „trenérského zombie", kterého víc zajímá vlastní golfový handicap než moderní metody tréninku nebo vývoj taktických trendů. „Takže nikdo nevěděl, co mužstvo chce a má hrát. Především ne hráči. Jedno je jisté už nyní. Kdokoli přijde v létě do Slovanu, bude určitě lepší než Straka a Chovanec," dodal Šport.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid