Hlavní obsah

Slavia měla v derby navrch i na Silvestra

PRAHA

Nejen na ligových trávnících, ale i v tradičním silvestrovském derby hraném letos již po třiadvacáté měla v končícím roce navrch pražská Slavia. K mistrovskému titulu a primátu v podzimní části nejvyšší domácí fotbalové soutěže přidala výhru nad svým letenským rivalem i v prestižním duelu hráčů nad 35 let, jehož dějištěm byla opět umělá tráva v Edenu.

Článek

Čerstvých posil se v dresu obou pražských „S“ objevilo hned několik. Sešívaní nalákali z Julisky Luďka Zelenku, jenž stále ještě střílí druholigové góly v Dukle, sparťané třeba Miroslava Baranka či Zdeňka Svobodu, jimž bylo pětatřicet teprve před pár týdny, stejně jako Horsta Siegla, který přes vyhazov z trenérské lavičky letenského áčka na rudý dres nezanevřel a dokonce kapitánskou pásku navlékl. Ba co víc, dokonce i gól vstřelil, jenže jeho týmu nic platný nebyl. Sparta sice téměř celý zápas vedla, ale Slavia ji závěrečným náporem doslova smetla a v duchu tradice silvestrovských derby měla zase navrch.

„Na Silvestra jsme vyhráli, takže i příští rok by měl zase patřit nám. V lize i na evropské pohárové scéně, kde si budeme chtít napravit reputaci,“ bral výhru kouč slávistického áčka Karel Jarolím jako příslib, že v příštím roce bude sešívaným zase dobře.

Veteránské derby, v němž nastoupili hráči nad padesát let, ovládla Sparta, která porazila Slavii 5:2 (2:0). Hlavně sešívaná legenda František Veselý nesla silvestrovský výprask hodně těžce.

„Ale vždyť oni nastoupili s mančaftem o deset, patnáct let mladším. A střídali dvě kompletní šestky, což se muselo na hřišti projevit a ve výsledku promítnout,“ postěžoval si nestárnoucí útočník, zatímco sparťanský kapitán Vladimír Táborský ho utěšoval. „Ale vždyť o výsledek přece vůbec nešlo. Podstatné je, že jsme se po roce zase sešli,“ pravila po šestém derby veteránů někdejší letenská opora a pak i trenér mistrovské Sparty.

Silvestrovské derby:
Sparta-Slavia nad 35 let 4:6 (2:1)
Branky: Kukleta, Siegl, Zd. Svoboda (penalta), Němec - Řehák, Zelenka, Jindráček, Janoušek, K. Jarolím, Janů. rozhodčí Zvonič.
Sparta-Slavia nad 50 let 5:2 (2:0)
Branky: Čabala 2, Raška, Kabyl, Slaný - Čáp, Lubas, rozhodčí Krondl.

Reklama

Související témata:
  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid