Hlavní obsah

Valná hromada ČMFS bude v červnu po sezóně, Hašek kandidaturu nevyloučil

PRAHA

Řádná Valná hromada Českomoravského fotbalového svazu se uskuteční v červnu 2009. Rozhodl o tom jednohlasně výkonný výbor ČMFS na svém středečním zasedání, chyběl pouze místopředseda Vlastimil Košťál.

Článek

„Půjde o řádnou valnou hromadu, kterou posouváme na konec soutěží, protože ta minulá volební se uskutečnila na třetí pokus až v říjnu. Delegáty požádáme o zkrácení našeho mandátu. Nejde tedy o žádnou rezignaci. Pokud by nebylo v červnu zvoleno nové vedení, pokračovali bychom až do jeho řádného ustanovení,“ řekl Právu předseda ČMFS Pavel Mokrý s tím, že přesný termín nebyl zatím vybrán, ale mělo by jít o 20. nebo 27. červen.

Místopředseda Jiří Kubíček na jednání hovořil o dvou valných hromadách, protože ta poslední nevolební se uskutečnila loni v únoru. „Legislativní oddělení připraví materiál, v němž se bude dotazovat nižších složek, zda mají být skutečně valné hromady dvě nebo jedna, která by řešila i další záležitosti a nejen volbu nejvyšších orgánů,“ dodal Mokrý.

Chtějí změnu

Žádost 42 ze 76 okresů o svolání mimořádné valné hromady nebyla projednána, protože nenaplňuje potřebné procesní náležitosti a bude se jí zabývat legislativní rada svazu. „Nešlo ani tak o petici, jako spíš o prezenční listinu z nějakého jednání,“ řekl Mokrý o listině, jejíž části jsou skutečně různě nadepsány a text není jasně formulován. Podle člena výkonného výboru a předsedy Řídící komise pro Moravu Dalibora Kučery, ale iniciativita Ladislava Čičmance a Ladislava Vacenovského, představitelů okresů Jablonec a Uherské Hradiště, má svoji váhu. „Dává jasně najevo nesouhlas se současným vedením svazu a vyjadřuje podporu Ivanu Haškovi,“ uvedl Dalibor Kučera.

Ivan Hašek se k záležitosti nechtěl vyjadřovat. „Start ligy ve Spojených arabských emirátech počítáme na hodiny. Mám teď jiné starosti, soustředím se na svoji trenérskou práci. Zájem a podpora mne těší, ale jsem smluvně vázán v klubu Al Ahlí,“ řekl Právu Ivan Hašek. Smlouva mu však končí v květnu, takže by valnou hromadu stihl... „To je možné. Teď se tím nezabývám, ale nevylučuji ani možnost, že bych kandidoval,“ dodal Hašek. V roce 2005 proti Mokrému, spojenému s Košťálem, neuspěl.

Reklama