Hlavní obsah

Květnový útok na fanouška Slovácka v Liberci je stále neobjasněný

LIBEREC

Kriminalisté stále pátrají po chuligánech, kteří po květnovém utkání Poháru ČMFS mezi fotbalisty Slovanu Liberec a Slovácka vážně zranili jednoho z 35 hostujících jihomoravských fanoušků. Pachatele zatím neznají, ale vyšetřování nepřerušili a pokračují v něm. ČTK to v pondělí řekla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

Článek

"Slovácko hraje dnes v Liberci prvoligové střetnutí a jeho fanoušky ochráníme od jejich příjezdu až do chvíle, kdy nasednou do autobusů nebo jiných dopravních prostředků a opustí město," prohlásila Suchánková. Na bezpečnost hostujících příznivců dohlédne 30 speciálně vyčleněných policistů. Na stadionu bude kromě 40 pořadatelů a stejný počet příslušníků bezpečnostní agentury.

Při jarním pohárovém zápase policisté nechali bez dozoru příznivce Slovácka, čekající na autobusovém nádraží na večerní spoj do Prahy. Opustili je poté, co motorizované hlídky prověřily, že se v ulicích kolem nádraží nepohybují žádní liberečtí fotbaloví chuligáni, označení klubovými symboly. "Na příznivce Slovácka bohužel zaútočili pachatelé bez šál, vlajek nebo další znaků své příslušnosti ke Slovanu. Na utkání vůbec nebyli," vysvětlila Suchánková.

Násilníci způsobili jednomu fanouškovi Slovácka silný otřes mozku, sanitka ho převezla na traumatologii do liberecké nemocnice. Útočníci sebrali příznivcům Slovácka klubovou vlajku a šály. Za ublížení na zdraví, krádež a výtržnictví jim stále hrozí až dva roky vězení. Policisté později předložili zbitým fanouškům Slovácka fotografie místních vyhlášených výtržníků. Jednoho z nich si oběti útoku pamatovaly.

Reklama

Související témata: