Hlavní obsah

Méně vytěžovaní hráči zastoupili chybějící opory, kvitoval trenér Slovák pohárový postup Liberce

Ústí nad Labem

Fotbalisté Slovanu Liberec dvěma góly do dvacáté minuty rozhodli o vítězství ve 3. kole Poháru FAČR na hřišti Ústí nad Labem, předposledního celku FNL. Po pauze přidali třetí branku a dovedli zápas do poklidného konce. „Jsem rád, že jsme k postupu dospěli dobrou hrou i výsledkem. Přitom nám chyběly některé opory kvůli reprezentačním povinnostem, ale dosud méně vytěžovaní hráči je s přehledem zastoupili,“ liboval si liberecký trenér Samuel Slovák.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký kouč Samuel Slovák

Článek

Favorit nastoupil v Ústí např. bez autora hattricku do ostravské sítě Šurala, dále Hadaščoka, Frýdka, Coufala, brankáře O. Koláře i zraněných M. Jarolíma, Sackeyho a Pokorného. „Naštěstí jejich absence nebyla znát a potvrdili jsme, co se od nás očekávalo. Těší mě, že po kanonádě proti Ostravě tým dál šlape. Máme v kádru běhavé hráče, kteří prokazují hlad po gólech," uvažoval Slovák, jenž podle svých slov přikládá pohárové soutěži velkou váhu. „Každý ligový celek chce dojít co nejdál, proto nechápu smysl hrát během reprezentační pauzy, kdy přední kluby postrádají třeba osu týmu. Nemůžeme bohužel bojovat kompletní, a tomu nerozumím. Přitom se má hrát v další reprezentační pauze ještě jedno pohárové kolo," podotkl liberecký trenér.

Uvažovali o odkladu, ale nenašli termín

Sportovní ředitel Jan Nezmar přiznal, že Slovan uvažoval o odložení zápasu v Ústí. „Napadlo nás to po dodatečné nominaci klíčových ofenzivních hráčů Šurala a Hadaščoka do reprezentací. Ale nijak jsme situaci nehrotili. Nepodařilo se nám s Ústím najít vhodný společný termín, tak jsme to dál neřešili. A ukázalo se, že odložení nebylo potřeba, kluci si věřili na postup i v oslabené sestavě," vysvětlil Nezmar.

Klub přivedl Brazilce Marcose a pozitivní zprávou je uzdravení Obžery. „Marcos už trénuje s áčkem a budeme ho registrovat. Jak dlouho to potrvá, nedovedu odhadnout.  Nejvíc mě zajímá, aby se hráči z reprezentačních výběrů vrátili zdravotně v pořádku, mohli zregenerovat a připravit se na ligový duel s Plzní. I ta má hodně reprezentantů, takže se bude hrát až v pondělí 15. září. A pro nás to může být jeden z vrcholů podzimu," dodal Nezmar.

Reklama

Související témata: