Hlavní obsah

Ústí n. L. - Slavia 2:2, 5:4 pen.Slavia vypadla v poháru na penalty s Ústím, Kisel neproměnil pokutový kop

Ústí nad Labem
Aktualizováno

Fotbalisté pražské Slavie končí ve 3. kole domácího Poháru České pošty. "Sešívaní" podlehli druholigovému Ústí nad Labem na jeho hřišti až po penaltovém rozstřelu poměrem 4:5, když v základní hrací době skončil zápas nerozhodně 2:2. Slavia je po Ostravě, Brnu, Českých Budějovicích a Příbrami už pátým prvoligovým týmem, který v domácím poháru končí.

Foto: www.slavia.cz

Trenér fotbalistů Slavie Petr Rada nese vyřazení v poháru hodně těžce.

Článek

Slávisté na severu Čech dvakrát vedli, avšak Ústí se nevzdalo a duel s hostujícím favoritem zdramatizovalo. Svěřenci kouče Petra Rady sice v lize už 522 minut nedostali gól, v poháru si však hostující obrana vybrala slabší chvilku. Hosté šli do vedení poprvé v 45. minutě po trefě záložníka Koreše, po změně stran ale rychle srovnal Moulis a na druhý gól Škody vzápětí odpověděl ústecký Hanich.

Utkání skončilo po 90 minutách nerozhodně 2:2 a rozhodnout se muselo až v penaltovém rozstřelu. V něm byli úspěšnější hráči druholigového celku, kteří ani jednou nezaváhali, zatímco v dresu Slavie nedal ve čtvrté sérii zkušený záložník Karol Kisel. Toho vychytal ústecký brankář Zacharda.

Vršovický celek tak nenavázal na poslední ligové výsledky ani sobotní výhru v derby proti Spartě a s pohárem se nečekaně loučí.

Utkání 3. kola fotbalového Poháru České pošty:
FK Ústí nad Labem - Slavia Praha 2:2 (0:1), na penalty 5:4
Branky: 48. Moulis, 66. Hanich - 45. Koreš, 57. Škoda. Rozhodující penaltu proměnil Veverka. Rozhodčí: Orel.
Sestava Slavie: Berkovec - Nitrianský, Latka, Hubáček, Čonka - Jarolím - Koreš, Mičola, Zmrhal (55. Petrák), Juhar (76. Kisel) - Škoda. Trenér: Rada.
Jiskra Domažlice - FK Pardubice 2:0 (2:0)
Branky: 14. Mandous, 27. Mužík z pen. Rozhodčí: Hrubeš.
Ve 3. kole Poháru České pošty zbývá sehrát:
3. října: 17:00 Fastav Zlín - Vysočina Jihlava
10. října: 16:00 Vyšehrad - FK Teplice, Uničov - Sigma Olomouc
Neznámý termín: Viktoria Žižkov - Sparta Praha

Reklama

Související témata: