Hlavní obsah

Arsenal má další dva zraněné hráče

LONDÝN

Trenér fotbalistů Arsenalu Arséne Wenger má další problémy se zdravotním stavem svých svěřenců. Na již tak početnou marodku totiž přibyli záložníci Abou Diaby a Theo Walcott, kteří nebudou moci zasáhnout do nedělního ligového utkání s Wiganem, ve kterém Arsenal bude hájit první místo v tabulce. Připraven nastoupit pravděpodobně stále nebude ani český záložník Tomáš Rosický.

Článek

Diaby, který v posledních zápasech zastupoval Rosického na levém kraji zálohy, si z úterního vítězného duelu Ligy mistrů s AC Milán odnesl poraněný lýtkový sval. Walcott si pak v tréninkovém utkání s americkým celkem Colorado Rapids narazil stehno.

"V úterý jsme ztratili Diabyho a dnes i Walcotta," uvedl na oficiálních stránkách klubu Wenger, který alespoň doufá, že bude moci pro zápas s Wiganem počítat s některým z uzdravujících se marodů. Proti Coloradu se na hřiště podíval nizozemský útočník Robin Van Persie se s různými zraněními potýká od října loňského roku.

"Robin odehrál hodinu a vypadal v pořádku. Ale ještě není připraven na sto procent. Na konci zápasu již byl hodně unaven," řekl Wenger. "Máme také malou šanci, že by se k nám mohl připojit Kolo Touré a opravdu malou šanci, že také Alexander Song," připomněl další dva uzdravující se hráče.

Připraven naopak stále nebude Rosický, který naposledy hrál na konci ledna. Dostal už od lékařů povolení k tréninku, ovšem návrat na hřiště bude muset odložit minimálně do příštího víkendu. "U Tomáše Rosického je těžké cokoli říci. Doufáme, že bude moci hrát tak za 10 až 12 dní," uvedl Wenger.

Reklama

Související témata: