Hlavní obsah

Arsenal získal obránce Mertesackera a Andrého Santose

LONDÝN

Arsenal získal z Werderu Brémy německého reprezentačního stopera Pera Mertesackera, s kterým podle agentury SID podepsal smlouvu do roku 2015. Obranu londýnského celku ve středu také vyztužil příchod Brazilce Andrého Santose z Fenerbahce Istanbul.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Němec Per Mertesacker (vpravo) se stal novou posilou fotbalistů Arsenalu.

Článek

Přestupová částka za šestadvacetiletého Mertesackera nebyla zveřejněna. Podle britských médií však dvojnásobný bronzový medailista z mistrovství světa přišel do Anglie za osm miliónů liber (asi 217,5 miliónu korun). Mertesacker má na kontě také stříbro z Eura 2008.

Osmadvacetiletý Santos podle tureckých médií přišel do Londýna za 6,2 miliónu liber (169 miliónů korun) a Arsenal s ním podepsal víceletou smlouvu. Z Fenerbahce odešel po dvou letech, v kterých s klubem získal mistrovský titul. Předtím hrál v rodné zemi za Corinthians, Atlético Mineiro, Flamengo a Figueirense. V brazilské reprezentaci nastoupil k 22 zápasům.

Arsenal se rozhodl zpevnit obranu po špatném vstupu do anglické ligy. Londýnský klub, v němž působí i kapitán české reprezentace Tomáš Rosický, má po třech kolech na kontě jediný bod a naposledy prohrál s mistrovským Manchesterem United 2:8.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články