Hlavní obsah

Manchester City uhrál remízu s Liverpoolem a udržel čtvrté místo

LONDÝN

Fotbalisté Manchesteru City udrželi pátou příčku tabulky anglické ligy o bod před Liverpoolem, s nímž v domácím prostředí v 27. kole uhráli bezbrankovou remízu. Zároveň tak protáhli domácí neporazitelnost na 17 zápasů.

Foto: Phil Noble, Reuters

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini

Článek

Manchester přesto nemůže být úplně spokojen, jelikož měl k výhře blíž. Kanonýr Adebayor však nevyužil největší šanci zápasu a odmítl tak první výhru City nad Liverpoolem z posledních deseti duelů. Liverpoolu k brance nepomohl ani návrat kanonýra Torrese po zranění, a tak potřetí za sebou nedal na hřišti soupeře gól.

Ztrátu Manchesteru využil Tottenham, který vyhrál 3:0 nad Wiganem a o skóre se posunul na čtvrtou příčku. Dvěma góly se o to zasloužil ruský útočník Pavljučenko, kterého se chtěl trenér Redknapp v lednu zbavit.

Aston Villa se po dvou měsících dočkala v lize domácího vítězství, když porazila Burnley 5:2. Hosté tak potvrdili, že jsou nejhorším týmem soutěže v utkáních na hřištích soupeřů: z 14 zápasů venku vybojovali jediný bod a vždy inkasovali minimálně dvě branky.

Tentokrát sice vedli po trefě Fletchera, který tak po devíti hodinách ukončil střelecké trápení Burnley na hřištích soupeřů, Aston Villa však po změně stran čtyřmi góly skóre otočila.

Zatímco Burnley svou střeleckou impotenci ukončilo, Bolton se nadále trápí. Dnes nedal gól ani do sítě Blackburnu a po porážce 0:3 čeká na vstřelenou branku již 505 minut.

Anglická fotbalová liga - 27. kolo:
Blackburn - Bolton 3:0 (41. Kalinič, 73. Roberts, 84. Givet), Aston Villa - Burnley 5:2 (56. a 58. Downing, 32. A. Young, 61. Heskey, 68. Agbonlahor - 10. S. Fletcher, 90. Paterson), Fulham - Birmingham 2:1 (60. Duff, 90. Zamora - 3. vlastní Baird), Manchester City - Liverpool 0:0, Wigan - Tottenham 0:3 (85. a 90. Pavljučenko, 27. Defoe).

Reklama

Související témata: