Hlavní obsah

Matějovský se vrátil do sestavy Readingu a pomáhá sbírat body

READING

Fotbalový reprezentant Marek Matějovský si chválí svou novou roli v Readingu. Trenér Brendan Rodgers po špatných výsledcích týmu v druhé anglické lize vrátil Matějovského do sestavy a ten se mu odvděčil dobrými výkony. Ve čtyřech duelech pomohl k zisku sedmi bodů, přičemž v předchozích 16 utkáních získal Reading jen 14 bodů. V posledním kole Matějovský patřil ke klíčovým postavám při první domácí výhře po osmi zápasech.

Článek

Sedmadvacetiletý Matějovský se v úvodu sezóny trápil a nevešel se do sestavy. V poslední době se však jeho forma dostává nahoru stejně jako celého Readingu. "Čím více hraji, tím se cítím lépe. Chci teď hrát každý zápas. A když ještě budeme vyhrávat, tak budu úplně spokojený," uvedl Matějovský na webu Readingu.

Oproti minulosti hraje nyní v záloze Readingu trochu více zezadu, což mu podle jeho slov vyhovuje. "Hraju trochu staženější a pomáhám stoperům s rozehrávkou, abychom jen nenakopávali míče dopředu. Trenér chce hrát fotbal více po zemi, což je podle mě lepší i pro fanoušky," řekl bývalý mladoboleslavský záložník, který si chválí i spolupráci ve středu zálohy s letní posilou Brianem Howardem.

Velký podíl na vítězství proti Blackpoolu

Své nejlepší utkání v této sezóně odehrál Matějovský v sobotu proti Blackpoolu, v kterém měl velký podíl na vítězství 2:1. Nejprve měl prsty v úvodním gólu, poté Matějovského centr proměnil ve vítězný gól polský útočník Rasiak. "Když centrujete do vápna, vždy je třeba mít trochu štěstí. Tentokráte jsem ho měl a Grzegorz Rasiak ukázal své skvělé zakončení. Má zabijácký instinkt," ocenil spoluhráče Matějovský.

Reading si proti Blackpoolu připsal teprve páté vítězství v sezoně a zároveň ukončil osmizápasové čekání na výhru v domácím prostředí. "Je skvělé vyhrát doma po tak dlouhé době. Doufejme, že to teď bude schopni zopakovat. Letos jsme často předváděli dobré výkony, ale neuhráli jsme výsledek, který bychom si zasloužili. Teď ale hrajeme dobře. Proto věřím, že se posuneme vzhůru tabulkou," dodal Matějovský.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.