Hlavní obsah

Petr Čech na Premier League nemá, zhodnotili skauti Arsenalu

LONDÝN

Namísto do francouzského Rennes se mohl fotbalový brankář Petr Čech stěhovat do londýnského Arsenalu. V roce 2002 se totiž byli na tehdy sparťanského gólmana podívat skauti Kanonýrů, ale nakonec rozhodli, že plzeňský odchovanec nedosahuje kvalit anglické nejvyšší soutěže. „Pro Wengera je to jako noční můra,“ hodnotí toto rozhodnutí britský deník The Sun, který s informací přišel. Právě v této době přitom kouč Arsenalu musí řešit problém s nedostatkem brankářů.

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Brankář Chelsea Petr Čech

Článek

Francouzskému lodivodovi se totiž zranili Poláci Wojciech Szcezesny a Lukasz Faianski a k dispozici zůstal pouze Manuel Almunia. Španělovi však nemá kdo krýt záda. Z tohoto důvodu byl z brankářského důchodu povolán Němec Jens Lehmann, který v týmu Gunners působil v letech 2003-08. Tyto problémy přitom Wenger vůbec nemusel řešit, kdyby jeho skauti v roce 2002 sáhli po tehdejším gólmanovi pražské Sparty Petru Čechovi.

„Před mým odchodem do Rennes mě sledoval Arsenal. Ale když jsem nemohl získat pracovní povolení, ze všeho sešlo. Nakonec muž, o němž jsem si myslel, že je hlavním skautem Arsenalu, usoudil, že nejsem dostatečně dobrý na anglickou ligu. Takže námluvy definitivně skončily,“ citoval The Sun dnes osmadvacetiletého brankáře, po němž sáhl francouzský celek, odkud se v roce 2004 Čech přeci jen do Londýna stěhoval. Ale ne do Arsenalu, nýbrž do Chelsea.

Čech miluje Stamford Bridge

„Pro Wengera je to jako noční můra. Od té doby, co hraje Čech Premier League, stal se z něj jeden z nejlepších gólmanů na světě. Ten však nyní miluje Stamford Bridge,“ hodnotí The Sun.

Čech je neodmyslitelným článkem základní sestavy Blues a po výhře nad Manchesterem City ve 30. kole Premier League stále věří v obhajobu titulu. „V poslední době se nám podařilo zvítězit v několika zápasech. Hrajeme mnohem bezpečněji v defenzivě a pořád máme možnost dostihnout Manchester United, pokud začnou ztrácet body. Stále jsme závislí na výsledcích ostatních týmů. Ale musíme vítězit, vítězit, vítězit a stále tak vyvíjet tlak,“ nechal se slyšet Čech.

„Důležité pro tým, jako je Chelsea, je, abychom hráli Ligu mistrů i v příští sezóně,“ ví Čech, jehož Blues mají na třetím místě ztrátu na vedoucí Manchester United devíti bodů. Manchester má ale odehrán o jeden zápas více a oba týmy se ještě střetnou. „Nadcházející utkání budou velmi důležitá,“ dodal Čech, který má však momentálně jiné starosti. V pátek se společně s dalšími Bílkovými vyvolenými střetne s mistry Evropy i světa ze Španělska v kvalifikačním utkání o postup na evropský šampionát.

Reklama

Související témata: