Hlavní obsah

VIDEO: Titul chceme. A hráči jsou po něm náramně hladoví, přiznal kouč Arsenalu Wenger

LONDÝN

Sice jen na necelých čtyřiadvacetin hodin, ale přesto se fotbalisté Arsenalu na první příčku Premier League po výhře nad West Hamem prodrali, takže v jejich táboře zavládla samozřejmě euforie. „Cítím z hráčů obrovský hlad po úspěchu, cítím z nich schopnosti i vůli, vnímám ale i nervy, které pracují,“ přiznával trenér „kanonýrů“ Arséne Wenger a netajil, že se chce o titul rvát až do posledního kola.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Nicklas Bendtner (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Emmanuelem Ebouém z branky.

Článek

Už uprostřed týdne vyrazil kouč leadera Premier League Alex Ferguson všem dech tvrzením, že nikoli s Chelsea, ale s Arsenalem si to jeho Manchester United rozdá v boji o primát v Premier League. Víkendové dějství jeho předpověď naplnilo... Chelsea totiž po vyřazení z Ligy mistrů zažila další šok, neboť jen remizovala na trávníku Blackburnu. Pro Ancelotiho a jeho Blues další hořká pilulka!

Obtížná výhra, přísné vyloučení, ulevil si Wenger

Ani Arsenal to ovšem neměl v konfrontaci s „kladiváři“ snadné, dlouho vedl po trefě Denilsona jen 1:0, musel přežít penaltu i vyloučení Vermaelena, aby nakonec na šesté vítězství v řadě přece jen dosáhl.

„Bylo to strašně obtížné, ale ukázali jsme správný přístup, udrželi jsme nervy a sehráli vynikající partii, v níž jsme nakonec zaslouženě zvítězili,“ kvitoval výhru nad West Hamem jištěnou v samém závěru uzdraveným navrátilcem Fabregasem trenér Wenger, přesto netajil rozladění. Samozřejmě z vyloučení Vermaelena, které se mu zdálo hodně přísné.

„Podobných zákroků, za který musel jít ze hřiště on, jsme viděli v zápase hned několik, aniž by se cokoli dělo. Bylo to kruté,“ rýpnul si do rozhodčí  Atkinsona, neboť potrestaný belgický legionář mu bude v dalších zápasech citelně chybět.

Šance na titul po šesti letech

A Arsenal míří vysoko. Po nedělní výhře Manchesteru United nad Liverpoolem musel sice první příčku vyklidit, ale do hry o titul se po sérii šesti vítězných zápasů zamíchal a nechce z ní vypadnout. „Nejsme pod žádným zvláštním tlakem, protože od nás titul nikdo nečeká. Ale cítím z hráčů obrovský hlad po úspěchu, vnímám jejich schopnosti i vůli, stejně jako i nervy, které pracují,“ přiznával Wenger, jehož „kanonýři“ získali titul naposledy před šesti lety.

Tehdy táhli Premier League triumfálně a v 49 zápasech v řadě nepoznali, co to je prohra. Teď mají na kontě sérii šesti vítězných utkání a kdyby sérii natáhli, mohou se skutečně s Manchesterem United a Cheklsea rvát o titul.

Jsme pány našich výsledků, medituje kouč

„Šanci máme, trofej bychom samozřejmě chtěli, ale musíme přitom spoléhat na výsledky soupeřů. My jsme ale pány svých vlastních a podle toho se musíme zařídit,“ meditoval nad výhlídkami na titul kouč Rosického Arsenalu Wenger.

„Ten boj bude ještě hodně vzrušující a dopadne hodně těsně,“ zahrál si na prognostika sedm kol před koncem soutěže, kdy jeho tým figuruje na druhé příčce tabulky. Dva body za vedoucím Manchesterem United a dva body před Chelsea, která má ovšem zápas k dobru.

Více sportovních videí najdete na www.sportstream.cz

Reklama

Související témata: