Hlavní obsah

Drobný, Jarolím a Kadlec vzali čelo bundesligy útokem

PRAHA

Kdyby se všem Radovým vyvoleným dařilo tak, jako třem legionářům usilujícím v Německu o bundesligový titul, bylo by trenérovi fotbalové reprezentace hej. Brankář Drobný s Herthou tabulku vede, záložník Jarolím je s Hamburkem třetí a obránce Kadlec s Leverkusenem pátý. Nikdo z nich zatím nemusí ztrácet naději, že favorizovaný Bayern přeskočí a o senzaci se postarají.

Článek

Ani jeden z trojlístku českých legionářů neměl čas na ideální přípravu. Drobného i Kadlece postavil kouč národního týmu Petr Rada ve středu do základní sestavy utkání v Maroku, Jarolím přišel v Casablance na hřiště po přestávce. Ligové zápasy je čekaly už za pár hodin. Kadlec hrál hned v pátek, Drobný s Jarolímem v sobotu.

„Na Hoffenheim umíme zahrát, i na podzim jsme ho vysoko porazili. V příštím kole hostíme Hamburk. Když ho porazíme, budeme útočit na špičku. Účast v evropských pohárech je naší povinností,“ pochvaloval si Michal Kadlec v rozhovoru pro Právo po vysoké výhře Leverkusenu 4:1. Levý obránce však nicméně na zisk titulu stále favorizuje Bayern.

Drobný porazil Bayern

Mnichovský gigant je momentálně až čtvrtý. Dolů ho poslal brankář Jaroslav Drobný, který si v Maroku odbyl reprezentační debut. O víkendu znovu zazářil a Hertha porazila Bayern 2:1. Český gólman má nejlepší úspěšnost zákroků v celé bundeslize a kdo ví, zda se brzy neposune do většího klubu. Není žádným tajemstvím, že právě Bayern není příliš spokojený s Rensingem a brankáře hledá...

„Jsem spokojený tam, kde jsem. Tedy v Hertě. Pokud jde o Bayern, myslím, že bude chtít spíš německého gólmana. Já bych si tipl Adlera z Leverkusenu,“ myslí si Drobný. Po velkém vítězství už přitom útočí na pozici nejlepšího brankáře bundesligy.

Jankulovski i Ujfaluši byli zklamaní

Někteří reprezentanti o víkendu naopak prožili velké zklamání. Třeba Marek Jankulovski, který se těšil na velké milánské derby. Nahrál Patovi na jediný gól AC, ale nebylo to nic platné. Ráz zápasu určila Adrianova branka rukou, kterou rozhodčí uznal a Inter měl navrch...

Kabonit se musel také Tomáš Ujfaluši, jehož Atlético Madrid přišlo v závěru o výhru nad Getafe. Léčba novým koučem Abelem Resinou tak není zatím tak účinná, jak se po vítězství 3:0 nad Huelvou zdálo. Atlético je ve španělské lize šesté.

„Hrajeme za ambiciózní klub, jsme pod velkým tlakem. Vrátili jsme se do hry o postup do Ligy mistrů, což je také náš cíl. Třetí až čtvrté místo v lize,“ připomíná Ujfaluši.

Brankáři:
Petr Čech - Po zranění zad už nastoupil a v závěru pohárového zápasu významně přispěl k postupu Chelsea na hřišti Watfordu (3:1).
Jaroslav Drobný - Téměř neprůstřelná hvězda bundesligového šlágru. Hertha porazila Bayern 2:1 a ujala se ujala se vedení v tabulce.
Obránci:
Zdeněk Grygera - Odehrál za Juventus celý zápas, „Stará dáma“ ztratila body remízou 1:1 se Sampdorií.
Marek Jankulovski - Nahrál Patovi na jediný gól AC Milán, ve velkém derby se však po vítězství 2:1 radoval Inter.
Michal Kadlec - Pomohl Leverkusenu k vítězství 4:1 na hřišti zázračného Hoffenheimu, v 65. minutě byl střídán, protože mu hrozila druhá žlutá karta.
David Rozehnal - Seděl jen na lavičce Lazia Řím při remíze 1:1 s FC Turín.
Tomáš Ujfaluši - Hrál celý zápas, jeho Atlético Madrid však v závěru přišlo o výhru a remizovalo 1:1 s Getafe.
Záložníci:
David Jarolím - Formu si drží, aktivním výkonem pomohl Hamburku k vítězství 2:0 nad Bielefeldem.
Radoslav Kováč - Do hry nezasáhl, West Ham remizoval v poháru s Middlesbrough 1:1.
Marek Matějovský - Druholigový Reading měl volno.
Jaroslav Plašil - Pamplona ukopala v La Coruni cennou plichtu 0:0, pomáhal jí k tomu do 63. minuty.
Jan Polák - Po utkání v Maroku má problémy se stehenním svalem, takže Anderlechtu chyběl ve vítězném utkání v Charleroi (1:0).
Jan Rajnoch - Chotěbuz získala bod za remízu 1:1 v Dortmundu, český krajánek přišel bránit cenný výsledek až v 80. minutě.
Útočníci:
Milan Baroš - Bez špílmachra Lincolna se netrefil, byť šance měl. Hrál 74 minut a Galatasaray prohrál na půdě Antalyasporu 0:1.
Roman Bednář - West Bromwich měl volno.
Martin Fenin - Marně se snažil vyškemrat penaltu a Frankfurt si porážkou 0:2 s Wolfsburgem přitížil. Hrál celý zápas.
Václav Svěrkoš - Hrál celý zápas a jednou krásně vystřelil. Zachraňující se Sochaux doma prohrálo 1:2 s Toulouse.

Reklama