Hlavní obsah

Futsalisté Španělska jsou opět mistry světa

PRAHA

Titul světových šampiónů obhájili futsalisté Španělska. V napínavém finále na Tchajwanu porazili Itálii 2:1, když všechny branky padaly až ve druhém poločase. Před třemi a půl tisíci diváky byli střelecky aktivnější Italové, lepší produktivitu ale ukázal jejich soupeř. Třetí skončili Brazilci, kteří v jihoamerickém souboji porazili Argentinu jistě 7:4.

Článek

Úvodní trefu obstaral ve 24. minutě Kike a když o šest minut později přidal druhý gól Marcelo, vypadalo to na klidnou výhru úřadujících šampiónů. V Poslední minutě ale vývoj zdramatizoval Zanetti. Vyrovnat ale Italové už nestihli.

Evropský souboj dvou čtvrtfinálových přemožitelů českého mužstva byl vyrovnaný také proto, že většina hráčů se dobře zná ze španělské a italské ligy. Oba týmy dokázaly držet vyrovnaný počet střel i bilanci v držení míče, ale nakonec žádné statistiky neplatily. Italové sice po pauze zvýšili aktivitu, ale doplatili na to dvěma brankami ve své síti.

Španělé dokázali nejprve využít ve 24. minutě umně rozehraného trestného kopu, na jehož konci byl Kiké. Druhý gól přidal po ideální kombinaci ve 30. minutě z blízka Marcelo. Italové přes velký nápor a takřka čtyřminutovou hru bez gólmana už nedokázali navázat na čtvrtfinálový souboj, v němž nad staronovým mistrem světa vyhráli 3:2. Půl minuty před koncem sice Zanetti svou trefou zápas ještě zdramatizoval, ale soupeři už radost nevzal.

Španělé dnešní výhrou dokonale odčinili zklamání z posledního mistrovství Evropy, kde se nedokázali probojovat ani mezi poslední čtyři týmy.

Jihoamerický duel o třetí místo rozhodli Brazilci už v prvním poločase. Hned v první minutě načal svůj hattrick Falcao a o jedenáct minut později jej zkompletoval. V posledních čtyřech minutách před přestávkou inkasovali Argentinci další tři góly a zápas byl rozhodnut. Ve druhé části sice Giustozzi dvěma slepenými góly snížil na dvougólový rozdíl, ale Schumacher svou druhou trefou v zápase vrátil jistotu 'Kanárkům'

Španělsko - Itálie 2:1 (0:0) - finále
Branky: 24. Kike, 30. Marcelo - 40. Zanetti. Rozhodčí: Sciancalepore (Arg.). ŽK: 2:0. Akumulované fauly: 3/3 - 3/3. Penalty (10 m): 0:0. Diváci: 6000.
Brazílie - Argentina 7:4 (6:1) - o 3. místo
Branky: 1., 6. a 12. Falcao, 17. a 36. Schumacher, 18. Euler, 19. Indio - 9. a 23. Sánchez, 29. a 30. Giustozzi. Rozhodčí: Galan (Šp.).

Reklama

Související témata: