Hlavní obsah

Na srazu by měl chybět jen Plašil

PRAHA

V pondělí v poledne se v hotelu Praha sejde česká fotbalová reprezentace před závěrečným soustředěním před mistrovstvím Evropy. Sraz stihne 21 hráčů, další dva dorazí v průběhu dne, Jaroslav Plašil přijede až ve čtvrtek přímo do rakouského Seefeldu. Ve středu by totiž mohl být prvním Čechem, který si zahraje finále Ligy mistrů, v němž se jeho AS Monako utká s FC Porto.

Foto: archiv

Na srazu by neměli chybět ani Pavel Mareš (vlevo) a Tomáš Hübschmann

Článek

"V koutku duše jsem v nominaci doufal, i když moje zatím jediné vystoupení v reprezentaci proti Irsku nebylo nijak oslnivé. V Monaku se mi daří. Trenér Deschamps mě sice neposílá na trávník vždy od první minuty, ale v čase, kdy hraji, se snažím odvést maximum. Poslední ligový zápas v Bordeaux jsme v pátek vyhráli 3:1. Na titul už to nestačilo, ale Ligu mistrů si zahrajeme. Třeba jako obhájci trofeje, což by bylo senzační," říkal spokojený Jaroslav Plašil.

Ve Francii se zdrží i dvojice dalších krajánků, Štěpán Vachoušek dorazí během odpoledne, Petr Čech až večer. Klubové povinnosti měli o víkendu i legionáři v Německu a v Rusku. Ostatní fotbalisté si již užívali pár dní volna. Pro Sparťany Blažka, Hübschmana a Poborského skončila domácí sezóna v úterý ziskem Poháru ČMFS, Ostravané Bolf, Heinz a Matušovič odjížděli ze Strahova týž den se stříbrnými medailemi jako poražení finalisté.

Teď budeme táhnout za jeden provaz

"Tím pro nás vzájemné boje skončily, teď už jsme na jedné lodi a cíl je jasný. Dostat ji na EURO co nejdál," říkal člen mistrovského Baníku René Bolf, který se s mužstvem loučil, protože novou sezónu už bude hrát za francouzský Auxerre. Šmicer si týden v Praze doléčoval koleno, jeho spoluhráč z Liverpoolu Baroš si užíval dovolené stejně jako Nedvěd, Jankulovski a Jiránek, kteří se vrátili z Itálie, Galásek a Grygera, kteří přijeli z Nizozemska, a Rozehnal, jenž to měl o kousek blíž z Belgie.

Trenér Brückner o víkendu pečlivě sledoval nejen výsledky zápasů, v nichž nastoupili jeho hráči, ale především aby se mu někdo z vyvolených nezranil. Na to, aby dostal tým do podzimní famózní formy, bude mít tři týdny, což je prý akorát.

Reklama