Hlavní obsah

Proti Řekům vyrazí fotbalisté s Feninem na hrotu

LARNAKA

V úterý v podvečer se v Nikósii utká český fotbalový výběr označovaný jako A2 v neoficiálním přípravném mezistátním utkání s výběrem Řecka. Asistent Petr Rada, který konzultuje sestavu i další záležitosti telefonicky s nemocným trenérem Karlem Brücknerem, pošle na trávník především hráče, kteří odehráli své zápasy v sobotu a na Kypr přiletěli v neděli.

Článek

Ve středu večer v Larnace pak nastoupí v oficiálním utkání s Polskem i hráči, kteří přilétali na Kypr z různých evropských destinací v průběhu pondělí. Například Petr Čech dorazil soukromým malým speciálem společně s Kúdelou, z Londýna dorazil těsně před pondělním tréninkem Milan Baroš, další skupinka přicestovala z Itálie a Pospěch se Sionkem opustili na pár dní přípravu FC Kodaň ve Španělsku, odtud zamířil za národním týmem i Plašil.

Kompletní sedmadvacítka hráčů byla v hotelu Golden Bay v Larnace až v pondělí večer. „Na úterním tréninku už budeme všichni a ti, kteří budou hrát až ve středu, ho budou mít delší. Nominace zkonzultujeme telefonicky s hlavním trenérem,“ uvedl kouč Petr Rada. Na hrotu by měl nastoupit kanonýr Fenin.

„Řekové přistoupili k této přípravě podobně jako my. K dispozici tu mají třicet hráčů, ale do neoficiálního utkání s námi nasadí ty méně frekventované. Hlavní sílu vrhnou na středeční oficiální zápas s Finskem,“ řekl na dotaz Práva Rada.

„U Poláků je situace jiná. Ti povolali na středu proti nám to nejlepší, co mají k dispozici. Po delší době tu je i Wichniarek. My ale nebereme zápasy tak, že jeden tým je slabší,“ uvedl Rada s tím, že ve středu nastoupí většinou borci, kteří hráli v neděli ligu. „Někteří se objeví v obou utkáních. V úterý budeme střídat také gólmany,“ dodal.

Předpokládaná sestava ČR na zápas s Řeky (16.50 h. SEČ, přímo ČT4):
Blažek (Zítka) - Kúdela (Kaufman), Šimůnek, Kováč (Rajnoch), Kadlec - Vlček, Jarolím, Holek, Pudil (Kalouda) - Kulič, Fenin.
Předpokládaná sestava ČR na utkání s Polskem (20.30 h. SEČ, přímo ČT4):
Čech - Pospěch (Grygera), Kováč, Rozehnal, Ujfaluši (Kladrubský) - Sionko, Matějovský, Polák, Plašil - Baroš, Koller.

Reklama

Související témata: