Hlavní obsah

Sedm set českých fanoušků míří do Glasgowa, přes sedm set lístků se Skotům vrátilo

PRAHA

Přes sedm set českých fanoušků se vydá za Bílkovou reprezentací do Skotska na sobotní kvalifikační zápas o postup na EURO 2012, přes sedm set vstupenek na tento duel ovšem přišlo ze Strahova do Glasgow zpátky, neboť o ně nebyl zájem. Takové jsou poslední informace od skotských pořadatelů i pražské společnosti Fotbal Travel, která cesty českých příznivců za fotbalem organizuje.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Do Skotska se vydá na sedm set fanoušků české reprezentace.

Článek

Stadión v Hampden Parku v Glasgow by měl být v sobotním odpoledni plný, neboť domácí fanoušci měli a mají o klíčové utkání kvalifikace mezi Skotskem a Českou republikou obrovský zájem. Předprodej na tento duel byl ukončen už 12. srpna a po vstupenkách, které stály od pětadvaceti do pětatřiceti liber, se jen zaprášilo.

„Na následující kvalifikační zápas s Litvou, který hrajeme v úterý 6. září, ještě vstupenky k mání jsou,“ informuje pracovnice skotské asociace.

Malá enkláva českých diváků se proto bude v sobotu v ochozech Hampden Parku ztrácet. „S námi cestuje 735 fanoušků, kteří si mohli vybrat mezi různými formami zájezdu,“ informuje Ondřej Kašťák ze společnosti Fotbal Travel, která cesty českých fotbalových příznivců organizuje.

„K dispozici máme ještě posledních sedmnáct vstupenek, ovšem bez dopravy. Letecké i autokarové zájezdy na zápas ve Skotsku jsou vyprodány,“ dodává.

Skotská asociace na svých stránkách informuje, že se z České republiky vrátilo přes sedm set vstupenek do sektoru A4, které stojí 25 liber. „Opravdu ale nevím, zda bude možné koupit lístky přímo na stadiónu,“ nechal se slyšet zástupce Fotbal Travel.

"To v žádném případě. Na stadionu pro české fanoušky k mání nebudou," tvrdí bezpečnostní manažer fotbalové asociace Martin Synecký a dodává, že podle jeho informací bude v českém sektoru tisícovka diváků. "Další tři stovky si jich vstupenky koupily v předprodeji a do Glasgowa jedou po vlastní ose."

„Vrácené vstupenky do zmiňovaného sektoru už byly dány do prodeje, ale zda jsou ještě nějaké k mání, skutečně nevím. Mohu jen poradit, aby si případní zájemci zavolali předem na glasgowské číslo 08444 811 818,“ informovala sport.cz pracovnice skotské fotbalové asociace.

Reklama

Související témata: