Hlavní obsah

Trumfy stále drží Slováci, Čechům pomůže jen zázrak v San Marinu

PRAHA

Jsme tam, kam jsme se dostat nechtěli, shodují se fotbaloví reprezentanti. Kdyby jim měl pomoci kdokoli cizí, pořád by ještě mohli doufat v postup na mistrovství světa 2010 v Jihoafrické republice. Tato „výpomoc“ však zbyla na San Marino, suverénně nejslabšího účastníka 3. skupiny, který by měl doma alespoň remizovat se Slovinskem...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jaroslav Plašil napdá slovenského fotbalistu Vitteka.

Článek

Postupová matematika se národnímu týmu před posledními zápasy ve 3. skupině maximálně zjednodušila, ale velkou radost z toho fotbalisté nemají. Sami nevěří, že jim vítězství v Edenu nad Severním Irskem může být ještě něco platné.

Češi - Přímo postoupit nemohou, do baráže se pak dostanou pouze v případě, že sami porazí Iry a zároveň San Marino senzačně alespoň remizuje se Slovinskem. Žádná jiná varianta už pro Haškův tým neexistuje.

Slováci - Přímo postoupí v případě, že vyhrají v Polsku. Mohou si dovolit i nevyhrát, to by však Slovinsko nesmělo vyhrát v San Marinu. Slováci pak spadnou do baráže, pokud v Polsku nevyhrají a Slovinci zároveň zvítězí v San Marinu.

Slovinci - Přímo postoupí, když vyhrají v San Marinu a Slováci zároveň nevyhrají v Polsku. Reálná je pro ně i baráž - když vyhrají oni i Slováci nebo když nevyhrají a zároveň Češi neporazí Severní Irsko.

Severní Irové - Těm zbývá opravdu jen utopie. Do baráže by se mohli dostat třeba v případě, že by porazili Čechy 3:0 a zároveň by Slovinsko prohrálo 0:4 v San Marinu...

Poláci - Po sobotě už definitivně vypadli ze hry.

Tabulka 3. skupiny
1.Slovensko961221:1019
2.Slovinsko952215:417
3.Česká republika943217:615
4.Severní Irsko942313:914
5.Polsko932419:1311
6.San Marino90091:440
Zbývající program
14. října: San Marino - Slovinsko, Česká republika - Severní Irsko, Polsko - Slovensko.

Reklama