Hlavní obsah

Berlusconi: Sezóna byla špatná, protože tým nehrál podle mých rad

ŘÍM

Sezóna fotbalistů AC Milán skončila bez zisku trofeje kvůli tomu, že tým nehrál podle taktických rad majitele Silvia Berlusconiho. Tvrdí to sám Berlusconi, jenž také kritizoval nyní už bývalého trenéra Carla Ancelottiho za to, že nevolil správnou sestavu.

Foto: Alessandro Garofalo, Reuters

Italský premiér Silvio Berlusconi

Článek

"Tuhle sezonu Milán nehrál podle taktiky, kterou jsem navrhoval," postěžoval si Berlusconi v televizním rozhovoru na své vlastní stanici Canale 5. "Hráli tak jen v posledním zápase a díky tomu jsme postoupili do Ligy mistrů. Předtím však prohrávali, protože v závěrečných minutách nehráli tak, jak jsem jim radil," dodal italský premiér.

Milán obsadil v konečné tabulce italské ligy třetí místo díky výhře v posledním kole na hřišti Fiorentiny. Poté se s mužstvem rozloučil trenér Ancelotti a zamířil do Chelsea.

Berlusconi mu vyčítá například zacházení s brazilským špílmachrem Ronaldinhem, jenž se dostal v Miláně do pozice náhradníka. "Máme v týmu šampióny, jako je Ronaldinho, který hraje dvacet minut za zápas. Kvůli tomu klesá jeho morálka, navíc lidé si kupují vstupenky, aby viděli Ronaldinha celé utkání," uvedl dlouholetý majitel Milána.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.