Hlavní obsah

Inter začal sezónu remízou s Udine, AC Milán vyhrál 3:0

MILÁN

Pouze remízou 1:1 s Udine začal Inter Milán svou cestu za obhajobou titulu v italské lize. Loňský mistr sice v první půli dominoval, ale svou převahu zužitkoval jen jednou po střele z úhlu v podání Dejana Stankoviče. Po změně stran však byl vyloučen brankář domácích Julio Cesar a Udine se dostalo do tlaku. Vyrovnání se dočkalo až v nastavení, když si po souboji s Gyanem vstřelil hlavou vlastní branku Cordoba.

Článek

V dresu Udine odehrál 56. minut český reprezentant Tomáš Sivok. Jeho spoluhráč Tomáš Zápotočný zůstal sedět jen na lavičce náhradníků.

Naopak start do sezóny se vydařil konkurenčnímu AC Milán. O vítězství 3:0 na hřišti nováčka z Janova se postarala největší hvězda klubu Kaká. Ten se totiž prosadil dvakrát během jediné minuty v závěru první půle, když druhou branku vstřelil z penalty. Za vítěze odehrál 88. minut na levém kraji obrany Marek Jankulovski.

Na startu ligy nezaváhalo ani AS Řím, když na hřišti sicilského Palerma vyhrálo 2:0. Vítěznou branku obstaral již ve 4. minutě obránce Mexes a postaral se tak o nejrychlejší gól prvního kola. Na konci první půlhodiny pak hosté své vedení ještě navýšili po trefě Aquilaniho.

Z výhry 3:1 se radovali fotbalisté Fiorentiny, když všechny tři branky do sítě Empoli nastříleli během patnácti minut druhé půle. Český obránce Tomáš Ujfaluši za Fiorentinu nenastoupil, protože si z minulé sezóny přinesl disciplinární trest. Čeští mladíci Jan Hable a Ondřej Mazuch nebyli podle očekávání ani na lavičce náhradníků.

Serie A - 1. kolo:
FC Janov - AC Milán 0:3 (44. a 45. z pen. Kaká, 21. Ambrosini), Fiorentina - Empoli 3:1 (55. Pazzini, 63. Mutu, 70. Montolivo - 90.+2 Saudati), Inter Milán - Udine 1:1 (9. Stankovič - 90.+2 vlastní Cordoba), Neapol - Cagliari 0:2 (49. Matri, 59. Foggia z pen.), Parma - Catania 2:2 (27. Pisanu, 42. Rossi - 12. Morimoto, 43. Baiocco), Reggina - Bergamo 1:1 (76. Amoruso - 85. Doni z pen.), Siena - Sampdoria Janov 1:2 (68. Corvia - 34. Bellucci, 86. Montella), Palermo - AS Řím 0:2 (4. Mexes, 28. Aquilani).

Reklama

Související témata: